Antradienį mūsų orus jau lems nedidelis, bet gana aktyvus Šiaurės Atlanto ciklonas, slinks atmosferos frontas. Naktį daugelyje vietovių, dieną daugiausia pietiniuose ir rytiniuose rajonuose numatomi krituliai, vyraus sniegas ir šlapdriba. Naktį pašalus daug kur susidarys plikledis. Smarkokas vėjas naktį pūs iš pietvakarių, vakarų, pajūryje gūsiai sieks 15–19 m/s. Dieną vėjas suksis iš šiaurės vakarų, išliks gana smarkus ir žvarbus, bet pavojingų gūsių tikimybė mažesnė. Naktį beveik visur temperatūra nukris iki 1–6 laipsnių šalčio, tik pajūryje išliks 0–3 laipsniai šilumos. Dieną aukščiausia temperatūra sieks 2–7 laipsnius šilumos, šilčiausia bus prie jūros.

Trečiadienį vakariniai oro srautai nuo Atlanto atgins gana drėgną, tačiau truputį šiltesnį orą. Bus debesuota, bet kritulių iškris nedaug ir tik vietomis, daugiausia jau turėtų lynoti. Vėjas apysmarkis, pūs iš vakarų, pietvakarių. Temperatūra naktį svyruos nuo 3 laipsnių šalčio šiaurės rytiniuose rajonuose iki 2 laipsnių šilumos vakariniame šalies pakraštyje, pajūryje bus iki 5 laipsnių šilumos. Šiauriniuose, rytiniuose ir kai kuriuose pietiniuose rajonuose vėl reikės pasisaugoti plikledžio. Dieną oras sušils iki 3–8 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį Lietuva atsidurs tarpe ciklono, besisukančio virš Švedijos, ir anticiklono, išsiplėtusio Europos pietryčiuose. Bus debesuota su retais pragiedruliais. Naktį daug kur, dieną vietomis palis, vyraus nedidelis lietus. Vėjas kiek sustiprės, bet daugiausia pūs iš pietvakarių, pietų ir atneš dar daugiau šilumos. Temperatūra naktį visur numatoma teigiama - 1–6, pajūryje iki 8 laipsnių šilumos, dieną sieks 4–9 laipsnius šilumos.

Penktadienį minėto ciklono atmosferos frontas lėtai judės per vakarinius ir šiaurinius šalies rajonus. Ten bus apniukę ir su krituliais. Pietinėje šalies pusėje turėtų būti šiek tiek pragiedrulių, žymesnių kritulių nenumatoma. Apysmarkis vėjas naktį ir dieną vyraus pietinių krypčių, tik pajūryje daugiausia pūs iš vakarų ir gūsiuose sieks 15–17 m/s. Temperatūra naktį ir dieną skirsis mažai ir svyruos apie 2–7 laipsnius šilumos.

Prognozuojama, kad savaitgalį mūsų orus lems ciklonai, kurie atneš daugiau kritulių, ypač šeštadienį. Ženklesnio orų atšalimo dar nenumatoma.