Apie organizacijos plėtrą į Lietuvą ir Ukrainą buvo paskelbta šią savaitę San Antonio mieste, Teksaso valstijoje vykusiame metiniame organizacijos suvažiavime, skelbia Lietuvos ambasada JAV.

"JAV katalikai ir viso pasaulio katalikai tiesiogiai prisidėjo prie mūsų išlaisvinimo nuo komunizmo, dabar kartu su jais turime sustiprinti savo pilietinę visuomenę, nes stiprus pilietis reiškia stiprią valstybę" - teigė suvažiavime dalyvavęs Lietuvos ambasadorius JAV Žygimantas Pavilionis.

Į renginį taip pat nuvykęs arkivyskupas Gintaras Grušas sakė, jog sprendimas pradėti veiklą Lietuvoje padės sustiprinti krikščioniškų vertybių apsaugą Lietuvoje ir dar aktyviau įtraukti pasauliečius į aktyvią socialinę veiklą.

XIX amžiuje įkurta organizacija, kurios pagrindiniai veiklos tikslai yra labdara, savanorystė bei krikščioniškų vertybių apsauga, vienija beveik 2 mln. katalikų visame pasaulyje ir yra didžiausia tokio pobūdžio organizacija pasaulyje.

Ji XX amžiaus pabaigoje Europoje išgarsėjo artimais ryšiais su popiežiumi Jonu Pauliumi II - riteriai tiesiogiai prisidėjo prie diplomatinių santykių tarp JAV ir Šv. Sosto atkūrimo, rėmė visas Jono Pauliaus II iniciatyvas prieš komunizmą.

Praėjusiais metais organizacija labdarai skyrė 167 mln. JAV dolerių, savanoriai paaukojo 70 mln. valandų savo darbo.

"Kolumbo riteriai" veikia įvairiose Šiaurės ir Pietų Amerikos šalyse, Pietų Korėjoje, Filipinuose, Europoje - tik Lenkijoje, o šiais metais pradės savo veiklą Ukrainoje ir Lietuvoje