S. Malinauskas tikino, kad koronavirusu apsikrėtusi moteris jaučiasi normaliai, o jos šeimos nariai nėra apsikrėtę, jie išleisti į namus. Moteris lieka ligoninėje.

„Pirmosios Lietuvoje koronavirusu užsikrėtusios moters sveikatos būklės gera, gydymo procesas vyksta sklandžiai, jai atliekami papildomi tyrimai ir kai virusas bus išgydytas, ji bus paleista namo. Lygiai taip pat, kaip ir išgijus nuo gripo ar kitų infekcinių ligų“, – nurodo Vyriausybės Visuomenės informavimo grupė.

Pašnekovas patvirtino, kad šiuo metu laboratorijoje yra tiriami dar 20 mėginių iš žmonių, kuriems įtariamas koronavirusas. Pasak S. Malinausko, šeštadienį ryte gauta dar 26 ėminių rezultatai, visi jie yra neigiami.

Kol kas Lietuvoje yra patvirtintas vienas koronaviruso atvejis. S. Malinauskas LRT televizijos eteryje teigė, kad virusu užsikrėtusios moters šeimos nariai sveiki, jie išleisti į namus, tačiau baiminasi dėl visuomenės reakcijų. Pasak pašnekovo, jeigu šeima ir toliau skųsis dėl žiniasklaidos ir visuomenės veiksmų, Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija imsis papildomų priemonių, kad šeima jaustųsi ramiai.


Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovas Remigijus Mažeika LRT radijui teigė, kad nors užsikrėtusios moters artimųjų rezultatai neigiami, jiems dėl atsargumo rekomenduojama dar dvi savaites pabūti namuose. Jis taip pat patvirtino, kad be Italijoje viešėjusios ir koronavirusu užsikrėtusios šiauliškės, ligoninėje stebimi dar du asmenys, laukiama rezultatų dėl jų ir dar keturių asmenų mėginių.

„Šiuo metu ligoninėje yra stebimi du piliečiai, kurių mėginiai išvežti šią naktį, dar laukiame keturių mėginių atsakymų atsakymų iš kontaktinės grupės, kurie buvo Veronoje kartu, kurie yra saviizoliacijoje namuose“, – sakė jis.

Premjero patarėjas pranešė, kad šeštadienį, 13 val. Sveikatos apsaugos ministerijoje vyks spaudos konferencija, kurioje bus pateikta daugiau informacijos.

Sveikatos apsaugos ministerija skelbia, kad iš viso Lietuvoje jau buvo atlikta 116 tyrimų dėl koronaviruso, visi jie buvo neigiami. Vieno tyrimo rezultatų dar laukiama. Kol kas patvirtintas tik vienas minėtas atvejis Šiauliuose.

Iš viso pasaulyje registruota daugiau nei 85 tūkst. susirgimų COVID-19, 2,9 tūkst. žmonių mirė, 39,6 tūkst. jau pasveiko.