Kvietimus skaityti pranešimus gavo ir Rasa Juknevičienė bei Audronius Ažubalis, bet, pasak Seimo vicepirmininkės Rimos Baškienės, atstovauti Lietuvai užteks dviejų skirtingų frakcijų atsakingų atstovų.

Pasak R. Juknevičienės, tai vienas svarbiausių saugumo renginių regione. Konservatorės teigimu, ji turėjo reprezentuoti Lietuvą bei skaityti pranešimą „Kibernetinis karas ir geopolitika - Šaltojo karo naujasis frontas“. R. Juknevičienė sako, kad tai yra eilinė ,,valstiečių“ ataka prieš konservatorius.

„Valstiečių“ valdoma Seimo valdyba manęs neišleido. Gal, jei būčiau skridusi kur nors į Australiją, būtų kitaip“, - savo feisbuko paskyroje rašė R. Juknevičienė.

R. Juknevičienės skaičiavimu, dalyvavimas Krynicos tarptautiniame forume būtų kainavęs 234 eurus, apgyvendinimą apmoka organizatoriai. Pasak konservatorės, Seimo taupymas tokiose svarbiose konferencijose yra tiesiog neadekvatus.

„Dabar diskusijose tose sesijose, kur buvome pakviesti kalbėti mes su A. Ažubaliu, Lietuvos tiesiog nebus. Aš nežinau, ar bekvies mus kitąmet. Buvo labai gėda parašyti organizatoriams, kad manęs neišleido Seimo vadovybė. Kai kas sako: važiuok už savus arba mes susimesim. Ne. Tai principo reikalas. Aš ten turėjau atstovauti savo valstybei. Tai mano, kaip Seimo narės, labai svarbus darbas. Todėl negalima pasiduoti demokratijos daužymui ir visiškam debilizmui“, - rašė R. Juknevičienė.

Žurnalistas Andrius Tapinas savo feisbuko paskyroje rašo, kad Krynicos ekonomikos forumas yra vienas svarbiausių regiono renginių ir Lietuvai yra gyvybiškai svarbu, kad ten dalyvautų kuo didesnė ir aktyvesnė šalies delegacija. „Valstiečių“ sprendimas neleisti dviem konservatoriams važiuoti į forumą žurnalistui primena Džordžo Orvelo „Gyvulių ūkį“, kai „visi gyvuliai yra lygūs. Bet konservatoriai yra mažiau lygesni už kitus“.

„Priežastis paprasta - jeigu važiuotų R. Juknevičienė ir A. Ažubalis, delegacijoje būtų jau trys konservatoriai ir vienas valstietis, o to jokiais būdais negalima „daleisti“. Taip, valstiečiai dar neturi patyrusių ministrų, neturi Europoje įtakingų žmonių, neturi kontaktais apaugusių Lietuvos lobistų, bet jeigu neturi, tai ir nereikia apskritai. Atrodytų, kad bent jau čia būtų galima sužaisti kaip komanda. Dėl Lietuvos. Bet ne - konservatoriai nepraeis“, - rašo A. Tapinas.

Krynicos ekonomikos forumas, vadinamas „mažuoju Davosu“, rengiamas nuo 1992 metų, jau spėjo tapti vienu svarbiausių politikos ir verslo elitui patrauklių ekonominių įvykių Europoje. Forume pranešimus yra skaitę prezidentai Dalia Grybauskaitė, Valdas Adamkus, Algirdas Mykolas Brazauskas, Aukšiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas prof. Vytautas Landsbergis.

Krynicos ekonomikos forumo tikslas - formuoti palankią aplinką ES valstybių narių ir kaimyninių šalių politinio ir ekonominio bendradarbiavimo plėtrai.

Šiuo metu Krynicos ekonomikos forumas yra svarbiausia Vidurio ir Rytų Europos konferencija ekonomikos klausimais. Forumo diskusijos rengiamos bendradarbiaujant su daugiau kaip 100 verslo partnerių, įskaitant stambiausias Lenkijos ir tarptautines bendroves. Šio forumo organizatorius Rytų studijų institutas įvairiuose Europos miestuose rengia ir kitus kasmetinius forumus: Europos ir Rusijos forumą, Europos ir Ukrainos forumą, energetikos forumą.