„Šiandien Lietuvos kariuomenei išskirtinė diena – į kariuomenės gretas įsilieja net 47 karininkai. Tačiau ši diena ypač reikšminga jums, jaunieji leitenantai. Jums suteiktas pirmasis Lietuvos karininko laipsnis, taigi ir pirmoji jūsų tikrosios karo tarnybos diena. Tai ne tik jūsų pasirengimo įvertinimas, bet ir didelis įpareigojimas bei atsakomybė. Prisiekėte tarnauti tėvynei ir Lietuvai savo visą gyvenimą.“, – sveikindama karius, įgijusius pirmąjį – leitenanto – karininko laipsnį, sakė šalies vadovė D. Grybauskaitė

Pasak prezidentės, visuomenė kariams patikėjo savo piliečių gynybą, todėl kariai, prisiimdami šią atsakomybę kaip misiją visam gyvenimui, tapo profesionaliais karininkais, kurie nesudvejos gindami tautos, valstybės ir sąjungų laisvę bei idealus.

D. Grybauskaitė pabrėžė, kad šiuolaikinė Lietuvos kariuomenė ginkluota moderniais ginklais, tačiau pagrindinis jos pranašumas yra ne ginklas, o karių motyvacija, profesionalumas, ryžtas ir nuolatinis žinių siekimas.

„Nevalia sustoti, kad ir kur tarnautumėte, kad ir kokias užduotis vykdytumėte: ar štabe, ar mūšio lauke, visur turite išlikti pavyzdžiu kitiems ir visuomet prisiminti, kad esate atsakingi už tai, kad Lietuvos kariuomenė būtų inovatyvi, moderni, pažangi ir galinti apginti tėvynę“, – sakė Prezidentė.

Pasak Krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės, ištisus šimtmečius Lietuva neturėjo tokių saugumo garantijų, kokias turi dabar, tačiau pati tvirčiausia saugumo garantija, esą mes patys, mūsų gebėjimai ir valia.

Interneto portalo lrt.lt kalbinti ką tik gavę pirmąjį – leitenanto – karininko laipsnį absolventai džiaugėsi švente. „Nuotaikos labai geros, pagaliau išsipildė svajonės. O ateities planai – darbas tarnyboje“, – tikino Marija Povilionytė.