Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, 1200 kilogramų galios keltuvas bus perkamas iš Austrijos firmos "ABS Transportbahnen".

Pasak pranešimo spaudai, pirkti keltuvą nutarta atsižvelgus į tai, kad Gedimino kalno papėdėje pradėti Valdovų rūmų atkūrimo darbai, taip pat būtina sumažinti turistų ir lankytojų srautus Gedimino kalno prieigose nuo Katedros aikštės bei nelaimingų atsitikimų ir kitų ypatingų įvykių galimybes.

"Pastaraisiais metais atlikus Gedimino kalno, Aukštutinės pilies vakarinio bokšto, Senojo arsenalo šiaurinio ir vakarinio korpusų tvarkymo darbus, rekonstravus Katedros aikštę bei pradėjus Valdovų rūmų atkūrimo darbus, išaugo visuomenės susidomėjimas Vilniaus pilių komplekso objektais, padidėjo turistų srautas, tačiau pakilimas į Gedimino kalną užtrunka daug laiko, o daliai pagyvenusių ir neįgaliųjų turistų tai iš viso sunkiai įveikiama problema", - pažymima pranešime spaudai.

Prieš du šimtus metų nugriautų Valdovų rūmų atstatymas pradėtas šio pavasario pabaigoje. Valdovų rūmai turėtų būti atstatyti iki 2009 metų, kai bus minimas Lietuvos vardo paminėjimo 1000-metis.