„Lietuva turi pateikti savo narį, nes anksčiau deleguotam nariui jau yra pasibaigusi kadencija ir čia galbūt šiek tiek užtruko kandidatūrų paieška, bet L. L. Andrikienę visi turbūt pažįstate nuo signatarų laikų. Tai žmogus buvęs ir ministru, ir parlamento nariu, ir Europos Parlamento nariu ne vieną kadenciją, ir įvairiuose komitetuose dirbęs. Tai, man atrodo, puiki europinė patirtis“, – Vyriausybės posėdyje ketvirtadienį teigė premjerė Ingrida Šimonytė.

Pritarus prezidentui Gitanui Nausėdai šiuo nutarimu bus kreipiamasi į Seimą su prašymu pritarti L. L. Andrikienės kandidatūrai.
Kaip numato Lietuvos įstatymai, Vyriausybė, prezidentui pritarus, siūlydama kandidatus į Audito Rūmų narius konsultuojasi su Seimu.

Europos Audito Rūmus sudaro po narį iš kiekvienos valstybės narės, primena ELTA. Išrinktas kandidatas paskiriamas šešerių metų kadencijai.

Svarbiausias Audito Rūmų uždavinys – tikrinti, ar teisingai vykdomas ES biudžetas.

ELTA primena, kad Europos Audito Rūmų atstovo Rimanto Šadžiaus šešerių metų kadencija baigėsi gegužę.

Viešojoje erdvėje buvo atsidūrusios kelios Vyriausybės ir Prezidentūros svarstytos pavardės. Praėjusių metų pabaigoje kalbėta, kad vienas iš svarstomų kandidatų – Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas konservatorius Mykolas Majauskas.

Tačiau vasarį ELTA skelbė, kad, jos šaltinių žiniomis, premjerė I. Šimonytė prezidentui Gitanui Nausėdai į Europos Audito Rūmus pasiūlė buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą. Visgi viešojoje erdvėje taip pat svarstyta, kad tokia kandidatūra jau užprogramuota nesėkmei, – esą prezidentas G. Nausėda turi įvairių priežasčių D. Žalimo kandidatūrai nepritarti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)