„Tikiuosi permainų ir labai aktyvių žmonių, kurie nebijos koronaviruso, užsidarymo. Ir, matyt, tai yra tas lemiamas taškas, jog po ketverių metų tarp dviejų politinių partijų vykstantys konfliktai šituo balsavimu išspręs. Ir parodys, kas ateinančius ketverius metus vadovaus Vyriausybei, kas bus valdančiosios daugumos lyderiai ir ar turėsime ramybę Lietuvoje. Ar dar keturis metus tos dvi politinės partijos pjausis tarp savęs“, – apie konfliktuojančias politines jėgas antradienį kalbėjo R. Žemaitaitis.

„Laisvė ir teisingumas“ lyderis teigė, kad po rinkimų tikisi maždaug 10 mandatų Seime.

„Labai džiaugčiausi, jei turėsime 5,5 procentus, tai būtų didelė pergalė. Jeigu pagal sąrašą 6, dar kokie 4–5 vienmandatininkai, 10 Seimo narių būtų labai didelė šios partijos pergalė“, – apie norimus rinkimų rezultatus kalbėjo parlamentaras.

R. Žemaitaitis sakė besitikintis centro dešinės valdančiosios koalicijos.

„Tikrai labai noriu permainų, pasikeitimų, tai galvoju apie centro dešinės koaliciją“, – žurnalistams sakė R. Žemaitaitis.

Jis sakė, jog neatmeta galimybės, kad ir dirbtų galėtų ir centro kairės koalicijoje.

„Galima būtų matyti, jeigu nebūtų įdedamos tam tikros nuostatos, kurios šiandien vyrauja – vadinama socialinė politika, kuri labai ydinga. Pinigai neskiriami žmonių darbo vietų kūrimui, o daugiau – nedarbo formavimui. Tai parodė ir paskutinis pašalpų dalijimas, kai nuo 7,5 procentų bedarbių dabar turime 14 procentų. (…) Atsisakius šitų dalykų būtų galima kalbėtis. Taip pat būtų galima kalbėtis, jei sveikatos apsaugos ministras būtų kitas žmogus“, – politinius norus vardijo R. Žemaitaitis.

Politikas teigė, kad rinkimų kampanija yra nyki.

„Mes turime tokius rėmus, kad nei komisijos nariai, nei stebėtojai, nei patys kandidatai negali niekur nedalyvauti. Jei dalyvaujame, tai į klausimą atsakyti turi minutę, replikai – 30 sekundžių. Trūksta tų debatų, kurie buvo seniau. (…) (Kampanija, aut. p.) yra labai nyki, niūri, daugiau kalbame monologu“, – sakė politikas.

Ir pabrėžė, kad reikėtų daug aštresnių debatų, nes toks formatas, kuris daromas dabar nėra naudingas rinkėjui.

Delfi primena, kad išankstinis balsavimas vyks iki ketvirtadienio. Seimo rinkimų pirmasis turas – spalio 11 dieną.