Politikė neatmeta galimybės, kad valdančiąją koaliciją TS-LKD galėtų formuoti su LVŽS, tačiau optimizmo nedemonstruoja ir sėkmės linki naujai valdančiajai koalicijai.

Pasak parlamentarės, TS-LKD nusileidžia LVŽS yra bendra tendencija, nulemta to, kad rinkėjai tikisi permainų, o Lietuvos socialdemokratų ar konservatorių partijos jiems neatrodo galinčios įnešti jokių naujų vėjų – lyderiavo jos 26 metus.

„Tačiau per tuos 26 nepriklausomybės metus 18 metų valdantieji buvo socialdemokratai. Taigi, pasakyti, kad ir mes esame tie senbuviai, kurie viską Lietuvoje blogai darė nebūtų galima. Kita vertus, likimas lėmė, kad mums tekdavo vadovauti, kai būdavo vienokia ar kitokia krizė. [...] Mums teko priimti nepopuliarius sprendimus tam, kad ištrauktume šalį iš krizinės situacijos.

(Balsuodamas už LVŽS) rinkėjas, matyt, mano, kad ateina visiškai nauja politinė jėga. Kažkas ypatingai pasikeis. Gerbiu tokį žmonių pasirinkimą. Duok, Dieve, naujai valdžiai būti pažangiai. Mes tikrai turėjome naują planą Lietuvai, būtų vykę daug struktūrinių reformų“, – kalba I. Degutienė.

TS-LKD pirmininko pavaduotoja tikina, kad po rinkimų reikės analizuoti, kokias klaidas padarėme, kas nebuvo padaryta. Po kiekvienų rinkų daromi namų darbai. Tačiau I. Degutienė stebuklingos TS-LKD pergalės nebesitiki ir sako, kad po rinkimų „šokiai“ vyks pagal LVŽS „užsakytą muziką“.

„Būtų drąsu sakyti, kad su kažkuo derėsimės. Jei būtume laimėtojai, natūralu, kas užsako muziką, tokie ir šokiai. Šiandieną, akivaizdu, kad muziką užsakinės LVŽS. Kokius jie partnerius į koaliciją kviesis, negaliu pasakyti. Iš priešrinkiminių pasisakymų, galima manyti, kad koaliciją galėtume sudaryti, bet bus aišku, kaip bus įtvirtinti rezultatai“, – kalba I. Degutienė.