Antradienį ir pirmadienį Lietuvos VSAT pareigūnams neprireikė apgręžti nė vieno iš Baltarusijos susiruošusio patekti neteisėto migranto, nes tokių bandymų nefiksuota. Sekmadienį pasieniečiai neįsileido 4 atėjūnų. Šeštadienį ir penktadienį mėginimų neteisėtai brautis į Lietuvą irgi nebuvo. Praėjusį ketvirtadienį pasieniečiai apgręžė 19 užsieniečių.

Trečiadienį Kalvarijos užkardos pasieniečiai pasirinktiniam patikrinimui sustabdė į Lenkiją beišvažiuojantį autobusą, vykusį iš Estijos į Lenkiją. Tikrinant jo keleivių dokumentus paaiškėjo, kad vienas vyras jų neturi. VSAT pareigūnams jis prisistatė Alžyro piliečiu. Asmens daiktų apžiūros metu užsieniečio bagaže Kalvarijos pasieniečiai aptiko neva jo vardu išduotą belgišką asmens tapatybės kortelę. Pirminiais duomenis, tai – visiška klastotė. Pasieniečiai vyrą sulaikė ir uždarė į areštinę. VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Profesionaliai migrantų krizės metu veikiantys bei visuomenės pasitikėjimą dėl to pelnę VSAT pareigūnai iš viso šiemet neįsileido 1886 iš Baltarusijos į Lietuvą bandžiusių patekti perėjūnų.

Susiruošusiųjų šiemet iš Baltarusijos draudžiamose vietose kirsti sieną į Latviją yra 2633. Neįleistųjų į Lenkiją yra 5287 (be trečiadienio duomenų).

Pernai nuo rugpjūčio 3 d., kai VSAT įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų į Lietuvą iš Baltarusijos nepateko 8106.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją