„Tai pirmieji mano rinkimai. Esu šviežias žmogus, šviežios jėgos politikoje, todėl nedrįsau prognozuoti jokio rezultato. Tiesiog stengiausi daryti maksimaliai tuos dalykus, kuriuos įsivaizdavau, kad reikia daryti, – DELFI kalbėjo R. Janutienė ir pridūrė, kad rezultatas labai džiugina. – Aš sužavėta ir tuo, kad aktyvumas yra didžiausias iš trijų apygardų. Vien tai labai didelis dalykas.“

Kandidatė džiaugėsi ir rinkėjų aktyvumu: „Regionuose žmonės yra nusiteikę, kad niekas nesikeis. Bet tai, kad jie atėjo ir balsavo, reiškia, kad man pavyko įtikinti, kad vis dėlto permainų gali būti“.

Jei R. Janutienė antrojo rinkimų turo metu bus išrinkta į Seimą, jame dirbs tik metus, iki kitų metų rudens, kai vyks kiti rinkimai į Seimą. „Šitie rinkimai yra tik dėl vienerių metų. Kalba pirmiausia eina apie kitų metų biudžetą, kalbant apie didžiausius darbus, – kalbėjo R. Janutienė. – Reikia labai rimtos paramos socialinėms programoms.“

R. Janutienė vardijo, kad, jos nuomone, svarbiausia dabar atsigręžti į socialines problemas.

„Reikia susigyventi su Žiemgala ir kitais regionais, kad pamatytum, kokia yra didžiulė socialinė atskirtis. Mano darbas yra traukti paklodę link regionų. Mes prarandame žmones, prarandame ištisas teritorijas, jos tuštėja, – kalbėjo R. Janutienė. – Kaip Kuodis pasakė: kai pamatai, kas yra regionuose, norisi atmatyti.

Į Seimą kandidatuojančios R. Janutienės tvirtinimu, ji jaučia pareigą atsigręžti į regionus.

„Jaunimui reikia duoti maksimalių paskatų, kad jie ne tik grįžtų čia, bet kad ir neišvažiuotų“, – kalbėjo R. Janutienė.

Jos teigimu, investicijų reikia ir mokykloms, ir darželiams. „Yra prastos mokyklos, prasti rezultatai, prastai laikomi egzaminai“, – kalbėjo R. Janutienė.

Jei R. Janutienei pavyks iškovoti mandatą Seime, ji tvirtino prisijungsianti prie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos. „Čia yra komandinis žaidimas. Čia yra balsavimas dėl kitų metų biudžeto, – teigė kandidatė ir įvardijo, kad dar prieš rinkimus peržvelgė praėjusių metų biudžetą. – Be abejo, jungsiuosi prie tų, kurie nori stiprinti socialinę politiką.“

Į antrąjį rinkimų turą Žiemgalos apygardoje patekusi žurnalistė Rūta Janutienė dėl Seimo nario mandato antrame ture kovos su Lietuvos socialdemokratų partijos nariu Liudu Jonaičiu.

Rinkiminiu laikotarpiu R. Janutienė sulaukė ir Lietuvos centro partijos, ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos paramos.

Antrasis rinkimų turas vyks po dviejų savaičių.