Pirmadienio rytą vieno Šiaulių bendrabučio gyventojai išvydo šiurpų vaizdą – tarp trečio ir ketvirto aukšto pavojingai kabojo mažametė. 7-erių mergaitė namie buvo palikta viena. Panašu, tokiu būdu ji ketino patekti pas kaimynus.

Ramiai apie įvykį kalbėti vis dar negali viską matęs kaimynas. Pas jį kaip tik tuo metu atvykęs draugas mergaitei ir išgelbėjo gyvybę.

Pamatė dar kabančią ant lango

„Sėdėdamas ant laiptų (pamačiau – DELFI), mergaitė kaba ant nuleistų rankų. Aš bėgu, iš karto automatiškai metu švarkelį... Krito, leidosi žemyn, oro bangą gal pagavo ir krito. Aš kritau ant kelių ir sugavau ją“, – TV3 žinioms pasakojo mergaitę išgelbėjęs penkiasdešimtmetis Valerijus.

Jis tikino dar bėgdamas šaukęs mergytei, kad ši laikytųsi. Savo ruožtu pats galvojęs, kaip savo kūnu uždengti po daugiabučiu esančias šaligatvio plyteles.

„Kelias sekundes būtų ir viskas... Būtų galva į plyteles“, – susijaudinęs TV3 žinioms kalbėjo jis.

Pats Valerijus smarkiai užsigavo riešą, tačiau to nesureikšmina ir tikina negalintis atsidžiaugti, kad mergaitė – gyva.

Nelaimė baigėsi palyginti laimingai

„Galimai mergaitė buvo namuose viena, nes vėliau paaiškėjo, kad mama buvo darbe. Tiesa, iš jo ji grįždavo pakankamai anksti – apie 11-12 val. ir paprastai, kiek žinoma, mergaitė dar miegodavo. Tačiau šį kartą buvo kitaip“ , – LNK žinioms sakė Šiaulių policijos atstovas Artūras Šliavas.

Atvykę medikai mažametę nuvežė į Respublikinę Šiaulių ligoninę. Ji buvo sąmoninga, kalbėjo. Nukentėjusią prižiūrintys gydytojai sakė, kad nelaimė baigėsi palyginti labai laimingai.

„Mergaitė atvežta vidutinio sunkumo būklės. Nustatyti sužalojimai – tik galūnių, dubens sutrenkimai. Mergaitė buvo sąmoninga, viską papasakojo, prisiminė, reagavo, tinkamai paliepimus vykdė“ , – LNK žinioms sakė Vaikų chirurgijos, ortopedijos-traumatologijos centro gydytoja Idilė Vansevičienė.

Kaip pasakojo kaimynai, mergaitė gyveno kartu su mama ir patėviu. Vaiko teisių duomenimis, nukentėjusios šeima į soc. rizikos šeimų sąrašą nėra įtraukta. Tiesa, tikinama, kad mergaitės tėvai yra kurčnebyliai, tad pasikalbėti su jais kol kas vaikų teisių specialistams nepavyko – laukiama gestų kalbos vertėjo.