Gydytojas ragino atsigręžti į natūralius produktus.

„Nuo 1950 metų mūsų pramonė pagamino 2500 cheminės kilmės medžiagų ir jos vietoje natūralių papildų, vitaminų ir yra naudojamos. Mes juos valgom, geriam, bet mielieji, suvokite, kad natūralios erdvinės sandaros visuose vitaminuose molekulės stovi tam tikroje vietoje. Sintetinės kilmės vitaminas C turi visus tuos pačius atomus, bet minėta molekulė yra kitoje vietoje.

Visus sintetinės kilmės vitaminus reikia nuvyti į kepenis, kad pastatytų atomą taip, kad atitiktų natūralų. Ir tada baltymų, angliavandenių, riebalų sintezėje, kur naudojamas vitaminas C, naudojama jau „paremontuotas“ vitaminas“, – kalbėjo gydytojas.

J. Ruolia laidoje ragino įprastą vitaminą C naudoti iš agurkų, pomidorų, juodųjų, raudonųjų serbentų.

„Ir tikrai iš karto tą pačią minutę tie vitaminai bus panaudoti, ten, kur pačiam organizmui reikia“, – Žinių radijo laidoje „Mažiau yra daugiau“ kalbėjo pašnekovas. Ir tai galioja visiems vitaminas, patikino jis.

„Vitaminai mums yra pagrindinis sandėliukas, donoras elektronų, kuriuos mes prarandame kariaudami, nervindamiesi. Paverčiame milijonus ląstelių laisvaisiais radikalais, tai reikia kompensuoti natūraliais baltymais, riebalais, angliavandeniais, vitaminais“, – sakė gydytojas fitoterapeutas.

Tą patį pašnekovas kalbėjo ir apie dirbtinį ir natūralų cukrų.

„Mes gi visi žinome, kad sacharinas yra peilis mūsų angliavandenių sąraše. Natūrali gliukozė, kurią mes iš uogos, vaisiaus gauname yra daug kartų naudingesnė nei sintetinis papildas“, – laidoje kalbėjo ekspertas.

J. Ruolia ragino parduotuvėje pirktus vaisius ir daržoves palaikyti ir plauti druskos ir sodos tirpale.

„Reikia nutirpdyti purškalus nuo jų“, – aiškino jis. „Tos 2500 cheminės medžiagos mus žudo: insultus, infarktus kelia, mes prisifarširuojame, o kepenys nėra pajėgios už 10 etatų dirbti. Ir taip mus pamažu galabija“, – kalbėjo gydytojas J. Ruolia.

„Nenorėkime sveikatos ir grožio, kai gyvename sintetiniame pasaulyje“, – pabrėžė laidos pašnekovas.

Jis taip pat ragino nevengti homeopatinių preparatų, nebijoti vaistažolių.