Šis politikas, Seimo valdybai pasiūlęs apsispręsti dėl Seimo nuolatinių komisijų skaičiaus sumažinimo, teigia, kad dalį jų funkcijų atlieka komitetai, o kai kurių komisijų veikla yra merdinti.

G. Steponavičiaus duomenimis, per 2006 metus Konstitucijos komisija surengė vieną posėdį, NATO reikalų komisija - tris posėdžius. Seimo vicepirmininkas taip pat pastebi, kad Verslo ir užimtumo bei Regioninės plėtros komisijos iš esmės dubliuoja Ekonomikos komiteto veiklą. Todėl jis siūlo komitetui spręsti dėl atitinkamų pakomitečių steigimo arba pasinaudoti Seimo statuto suteikta galimybe konkrečiai problemai spręsti jungtis į laikinąją grupę.

"Tokie pakeitimai padėtų geriau panaudoti turimus Seimo kanceliarijos žmogiškuosius išteklius", - teigia G. Steponavičius.

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkė socialdemokratė Birutė Vėsaitė Eltai sakė, kad nesutiktų su G. Steponavičiaus siūlymu naikinti Verslo ir užimtumo bei Regioninės plėtros komisijas. "Jis tikriausia yra neįsigilinęs ir persistengė", - pastebėjo komiteto pirmininkė.

B. Vėsaitė, anksčiau vadovavusi Verslo ir užimtumo komisijai, tvirtina, kad ši komisija išsprendė daug problemų. "Seimo Ekonomikos komitetas negali aprėpti verslo ir užimtumo dalykų. Jeigu nebūtų Verslo ir užimtumo komisijos, problemų su smulkiuoju verslu būtų daugiau", - sakė ji.

B. Vėsaitei tapus Seimo Ekonomikos komiteto pirmininke, Verslo ir užimtumo komisija dar neturi naujo vadovo.

Dar pernai iš Konstitucijos komisijos pirmininko posto atsistatydinusio frakcijos "Tvarka ir teisingumas (liberalai demokratai)" nario Rimanto Smetonos niekas šiame poste kol kas nepakeitė.

"Jeigu komisija dirbs pagal tokią praktiką, kuri yra susiklosčiusi, tokios komisijos gali ir nebūti. Ji būtų reikalinga, jeigu jos funkcijos būtų kiek kitokios. Esu jau siūlęs, kad visi siūlymai pakeisti Konstitucijos nuostatas būtų teikiami tik preliminariai apsvarsčius tai komisijoje", - Eltai sakė R.Smetona.

G. Steponavičiaus pasiūlytai panaikinti NATO reikalų komisijai vadovauja liberalcentristas Jonas Čekuolis, Regioninės plėtros - Valstiečių liaudininkų frakcijos narys Skirmantas Pabedinskas.

Jeigu Seimas apsispręstų panaikinti kai kurias nuolatines komisijas, jų vadovai netektų piniginio priedo, papildomo lėšų limito telefono pokalbiams, transportui ir kanceliarinėms prekėms.