Žurnalistų pasitikta D. Grybauskaitė atsakymus žurnalistams pradėjo neįprastu sakiniu: „Tegu ateitis nesutrikdo šiandienos.“

Paklausta, ar palaiko naujojo EK pirmininko rinkimų procesą, vadinamąjį „spitzenkandidaten“, kai kiekviena ES lygio partija iškelia savo kandidatus į EK pirmininko postą, Lietuvos vadovė tokią sistemą sukritikavo.

„Manau, tai šiek tiek nesutampa su demokratinėmis procedūromis ir sutartimis“, - žurnalistams sakė D. Grybauskaitė. Kalbėdama apie dabartinio proceso alternatyvas, Lietuvos vadovė tikino, kad reikia „laikytis ir naudoti Europos sutartis“.

D. Grybauskaitė taip pat pakomentavo Irano sprendimą įšaldyti dalį branduolinę programą ribojančių įsipareigojimų, pavadindama tai „nerimą keliančiu“ dalyku.

„Tai kelia nerimą, manau, mes turime žiūrėti, ką gali padaryti Europa, jei išvis ką nors (gali. - ELTA), nes, jei Iranas visiškai pasitrauks (iš susitarimo dėl branduolinės programos ribojimo. - ELTA), mes ir vėl sugrįžtume į pačią pradžią, kur mes buvome prieš kelerius metus“, - sakė D. Grybauskaitė.

Iranas trečiadienį paskelbė įšaldantis kai kuriuos įsipareigojimus iš 2015 metais pasirašyto branduolinio susitarimo. Kartu prezidentas Hassanas Rouhani likusioms penkioms sutarties šalims - Vokietijai, Didžiajai Britanijai, Prancūzijai, Kinijai ir Rusijai - davė 60 dienų ultimatumą savo pažadams įgyvendinti ir apsaugoti nuo JAV sankcijų Irano naftos ir bankų sektorių. Priešingu atveju šalis esą atnaujins urano sodrinimą aukštesniu laipsniu nei leidžia sutartis.