„Mes palaikome, kad visos šalys, nepriklausomai nuo dydžio, išlaikytų komisarų kiekį“, - pabrėžė šalies vadovė interviu LRT radijui.

Prezidentė taip pat akcentavo, kad Lietuva pritars pozicijai, kad Jungtinei Karalystei pasitraukus iš ES, dalis jos turimų vietų Europos Parlamente būtų palikta rezerve, ateityje į Bendriją įstosiančioms šalims, o kitos - paskirstytos dabartinėms ES narėms. Anksčiau Prezidentūra deklaravo, kad tai leistų pasiekti proporcingą atstovavimą visiems ES piliečiams ir užtikrintų, kad Lietuvos turimas Europos Parlamento vietų skaičius nesumažėtų.

Artėjant „Brexit“ ir rinkimams į Europos Parlamentą 2019 m., ES vadovai penktadienį aptars pasiūlymus dėl ES institucijų reformų. Jungtinei Karalystei (JK) traukiantis iš ES, siūloma mažinti Europos Parlamento narių skaičių.

Penktadienį vyksiančiame neformaliame Europos Vadovų Tarybos susitikime, kuriame dalyvaus ir Lietuvos Prezidentė D. Grybauskaitė, šalių vadovai aptars politinius naujo daugiamečio Europos Sąjungos biudžeto prioritetus ir pasiūlymus dėl ES institucijų reformų. Prezidentė Briuselyje taip pat dalyvaus tarptautinėje aukšto lygio konferencijoje dėl paramos Afrikos Sahelio regionui.