Premjeras taip pat jau surado ir laikinus ministerijų vadovus. Švietimo ir mokslo ministrą laikinai turėtų pavaduoti susisiekimo ministras Rokas Masiulis, aplinkos - energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas, o kultūros - ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

S. Skverneliui trečiadienį D. Grybauskaitei atnešus teikimus dėl trijų ministrų atstatydinimo, prezidentė vėliau susitiko su dviem iš jų, aplinkos ministru Kęstučiu Navicku ir kultūros ministre Liana Ruokyte-Jonsson.

Iš Vyriausybės atleidžiami kultūros ir aplinkos ministrai L. Ruokytė-Jonsson ir K. Navickas po susitikimo su prezidente kritikavo premjero norą dangstytis ministrų veikla.

Ministras K. Navickas sakė nematantis galimybės toliau dirbti komandoje su dabartiniu premjeru, kuris pastato ministrus į priešakines pozicijas, o svarbiu momentu palieka vienus.

L. Ruokytė-Jonsson tuo tarpu teigė, kad toliau dirbti S. Skvernelio vadovaujamoje Vyriausybėje jai neleistų savigarba. Pasak ministrės, iš premjero buvo didelis spaudimas dėl bendravimo su žiniasklaida, todėl su tokiu ministru nemato galimybės daugiau dirbti.

L. Ruokytė-Jonsson trečiadienį taip pat paprašė prezidentės dar šiek tiek laiko ministerijoje. Anot jos, reikėtų dar šiek tiek laiko užbaigti „Kultūros strategiją 2020-2030“. Tuo tarpu premjeras sakė, kad prezidentei tenkinus kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson prašymą pasilikti dirbti ilgiau nei iki šio penktadienio, ministrei galima interpeliacija Seime.