Pasak Lietuvos vadovės, tai didelė netektis ne tik visai Karališkajai šeimai ir Liuksemburgo žmonėms, bet ir visiems europiečiams.

Šią sunkią akimirką prezidentė Liuksemburgui palinkėjo visokeriopos stiprybės.

Kaip ELTA jau skelbė, Didysis Liuksemburgo kunigaikštis Jeanas mirė sulaukęs 98 metų amžiaus.

Jo sūnaus kunigaikščio Henri pranešime apie tėvo mirtį teigiama: „Su didžiuliu liūdesiu pranešu jums apie mirtį savo mylimo tėvo, Jo karališkosios didenybės Didžiojo kunigaikščio Jeano, kuris mirė ramybėje, apsuptas savo šeimos meilės“.

Kaip pranešama, 98 metų vyras prieš savaitę buvo paguldytas į ligoninę dėl plaučių infekcijos. Savaitgalį jo būklė pablogėjo.

Didysis kunigaikštis Jeanas buvo žinomas dėl ramaus būdo ir nuoširdumo. Soste jis išbuvo 36 metus. 2000 metais sostą perėmė jo sūnus Henri.

Didysis kunigaikštis Jeanas gimė 1921 metų sausio 5 d. Didžiosios kunigaikštienės Charlottės ir princo Felixo iš Parmos Burbonų dinastijos šeimoje. Kunigaikščio Jeano jaunystę aptemdė Antrasis pasaulinis karas. Jo šeima turėjo bėgti nuo nacių ir ieškoti prieglobsčio JAV ir Kanadoje.

Po karo jis vedė Belgijos princesę Josephine Charlotte ir susilaukė su ja penkių vaikų. 1964 metais Jeano motinai Charlottei atsižadėjus sosto, jis tapo šeštuoju šalies Didžiuoju kunigaikščiu.