„Manau, kad mums visiems Lietuvoje pasisekė, kad antrame ture dalyvauja tikrai kandidatai, kurie yra verti būti antrame ture. Žmonės galės tikrai pasirinkti, kas labiausiai patinka ir prie širdies“, - sakė D. Grybauskaitė.

Paklausta apie lūkesčius savo įpėdiniui, šalies vadovė teigė, kad vis Lietuvos žmonės tikisi stabilumo, taikos, gerovės.

„Ir visus tuos dalykus, kaip didžiulę atsakomybę, turės perimti naujas Prezidentas“, - sakė D. Grybauskaitė.

Neskubėjo rekomenduoti sekti Zelenskio pavyzdžiu

Prezidentė skeptiškai vertino idėjas sekti naujojo Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pavyzdžiu ir rekomenduoti patraukti šalies vadovo portretus iš valdininkų kabinetų.

„Norėčiau pasakyti, kad tai yra vidaus politikos klausimas, nes buvo įvairių istorijų, ir jos buvo susiję su vaidybiniu filmu. Tai nieko bendro nei su portretu, nei su prezidento įvaizdžiu neturi“, – sakė D. Grybauskaitė.

Kalbėdama apie Europos Parlamento rinkimus, prezidentė išreiškė lūkestį, kad žmonės išrinks tuos, kurie dirba, o ne tik džiaugiasi gera alga.

„Europarlamentarų darbą turi vertinti mūsų žmonės – balsavimu, rinkdami dabar jau naujus europarlamentarus. Ten – taip pat atsakingas Lietuvos interesų atstovavimo darbas, be kurio daugelis mūsų sprendimų – kaip Europos biudžetas, įvairūs kiti projektai negali būti išspręsti, todėl labai tikiuosi, kad mūsų žmonės pasistengs išrinkti tuos, kurie dirba, o ne tik sėdi, ir ne tik džiaugiasi gera alga“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

Grybauskaitė: palieku darbą su geru jausmu

Savo kadencijas Dalia Grybauskaitė teigė baigianti su geru jausmu.

„Viskam yra savo laikas. Dvi kadencijos – daug. Daugiau demokratinėje valstybėje nereikia. Palieku su geru jausmu. Manau, kad padariau, ką galėjau. Duok Dieve kitiems sveikatos“, – sakė D. Grybauskaitė.

Ji patikino, kad dirbti buvo įdomu, teko susidurti su daug netikėtumų.

„Buvo įdomu, nes valstybė keitėsi, buvo labai daug įvairių įvykių, buvo ir netikėtumų. Mokytis reikėjo kiekvieną dieną, situacija kiekvieną dieną buvo kitokia. Tai buvo didžiulis iššūkis, ir aš tikrai esu laiminga, kad Lietuvos žmonės man patikėjo ir suteikė tą iššūkį visus dešimt metų“, – sakė D. Grybauskaitė.

Kaip ir per pirmąjį turą prezidentė savo balsą atidavė per išankstinį balsavimą.

Balsuoti iš anksto gali visi asmenys, kurie rinkimų dieną, gegužės 26 d., negalės atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę. Pakartotiniame balsavime Prezidento bei Europos Parlamento rinkimuose tai galima padaryti iki gegužės 24 d. imtinai 08:00-20:00 val.

Balsuojant iš anksto būtina turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir rinkėjo kortelę.