Pasak Prezidentės biuro pranešimo, D. Grybauskaitė dalyvavo dalijant karštą sriubą ir bendravo su kauniečiais bei miesto svečiais.

Pasak prezidentės, labai svarbu palaikyti maltiečių savanorių veiklą ir padovanoti širdies šilumos garbaus amžiaus vienišiems žmonėms, kuriems ypač trūksta ir bendravimo, ir mūsų paramos. Šis visuomenę sutelkiantis gerumas virsta kalėdiniu stebuklu, mažinančiu susvetimėjimą ir skatinančiu padėti seneliams, vaikams, neįgaliesiems.

Prezidentė kasmet remia maltiečių kalėdinės sriubos akciją ir kitas iniciatyvas, o Maltos ordinas buvo nuolatinis prezidentės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ partneris, daug prisidėjęs prie socialinių akcijų bei vaikų dienų centrų steigimo.

Prieš metus už indėlį į Lietuvos ir Maltos ordino glaudų bendradarbiavimą ir nenuilstamą paramą socialinei veiklai mūsų šalyje prezidentei įteikta asmeninė Maltos ordino didžiojo magistro Fra‘ Giacomo Dalla Torre Del Tempio Di Sanguinetto padėka. 2014 metais už ypatingus nuopelnus skatinant labdaringą veiklą, humanitarines vertybes ir paramą kenčiantiesiems prezidentei įteiktas aukščiausias Maltos ordino apdovanojimas „Pro merito Melitensi“ su aukso grandine.