„Kol kas įspūdis įvairus. Matau veržlų, jauną žmogų, bet nematau reikalingos vadybos patirties ir profesinės patirties, ir pakankamai žinių tame sektoriuje, į kurį einama“, - Lietuvos ryto televizijos reportaže sako D. Grybauskaitė.

ELTA primena, kad pirmadienį D. Grybauskaitė susitiko su I. Gudžiūnaite. Sprendimą Prezidentūra žada pranešti artimiausiu metu.

„Susitikimo metu buvo kalbėta apie būtinybę spręsti Europos Sąjungos teisės pažeidimus nuotekų tvarkymo srityje, vykdyti būtinas pertvarkas miškų ūkyje, atliekų tvarkymo, statybos, teritorijų planavimo srityje. Ypatingu klausimu išlieka Astravas, eilėje laukia nemažai spręstinų teisėkūros klausimų. Po pokalbio prezidentė, ar skirti šią kandidatę į aplinkos ministres, sprendimą priims artimiausiu metu“, - žurnalistams sakė prezidentės patarėja Lina Antanavičienė.

Tuo metu I. Gudžiūnaitė, paklausta, ar jai nesutrukdys patirties aplinkosaugos srityje neturėjimas, atsakė turinti nemažą politinę patirtį.

„Aš turiu nemažą politinę patirtį, keliolika metų dalyvauju įvairiose politinėse veiklose ir turiu teisininko išsilavinimą. Turiu ES teisinės patirties. Be to, (su. - ELTA) mano komanda, kurie bus profesionalai aplinkos apsaugos srityje, mes galėsime efektyviai imtis visų problemų ir iššūkių“, - sakė kandidatė į aplinkos ministres I. Gudžiūnaitė.

Ji sakė sieksianti, kad vidinės pertvarkos Aplinkos ministerijoje būtų siejamos su aplinkos apsaugos srities darbuotojų gerinimu.

„Pirmiausia ministerijos darbuotojai yra tie žmonės, ant kurių stovi visa aplinkos apsaugos sistema Lietuvoje, kurie turi didelę patirtį. Prioritetas ir tikslas yra, kad jų gerovė gerėtų, kad dėmesys jiems didėtų“, - sakė I. Gudžiūnaitė.

ELTA primena, kad dabar I. Gudžiūnaitė yra teisingumo viceministrė.

Anksčiau ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sakė, kad I. Gudžiūnaitė yra profesionalus ir veržlus žmogus.

„Tai jaunas, profesionalus, veržlus žmogus, kurio teisinis išsilavinimas, tarptautinė patirtis, žinios, įgytos viceministrės pareigose, leidžia tikėtis, kad I. Gudžiūnaitė sėkmingai spręs itin svarbius ir aktualius klausimus, patenkančius į Aplinkos ministerijos atsakomybės sritį“, - teigė S. Skvernelis.

I. Gudžiūnaitė Vilniaus universitete įgijo teisės magistro laipsnį, dirbo teisininke, teisingumo atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje.