„Dar daug detalių nėra žinoma, yra daug spekuliacijų viešoje erdvėje. Bet kyla klausimas dėl verslo atsakomybės ir garbingumo, ir kontrolės mechanizmų. Matomai, įstatymų spragų yra, kada negali gamtosaugininkai patikrinti įmonių iš karto, neperspėję.

Tai yra spraga. Turėtų būti suteikta teisė patikrinti be perspėjimo, kad įmonės negalėtų iš anksto pasiruošti ir pademonstruoti butaforinę gamtos apsaugą“, - sakė D. Grybauskaitė.

DELFI primena, kad Klaipėdos prokurorai antradienį pradėjo tyrimą dėl bendrovės „Grigeo Klaipėda“ veiklos – teigiama, kad įmonė nevalytas nuotekas į Kuršių marias galėjo leisti specialiai tam sumontuotu aplinkvamzdžiu. Taip galėjo būti daroma ne vienus metus, tad žala aplinkai gali siekti „dešimtis milijonų“ eurų.

„Grigeo“ prezidentas ir didžiausias savininkas Gintautas Pangonis sako, kad netinkamai išvalytos nuotekos į Kuršių marias pateko per avarinį vamzdį.

Jo teigimu, kai kurios nuotekos į Kuršių marias Dumpiuose pateko po mechaninio valymo, bet neišvalytos biologiškai. Kiek nuotekų pateko į marias G. Pangonis sakė šiuo metu nežinantis. Bendrovė pažadėjo atlyginti padarytą žalą.