Seimo NSGK pirmininkas atkreipia dėmesį, kad šiuo sprendimu Šaulių sąjungos finansavimas auga 50 proc., taip pat pabrėžia, kad papildomas lėšų skyrimas yra suderintas su premjere Ingrida Šimonyte.

„Mano žiniomis, prezidentas Gitanas Nausėda šiandien pasirašė įstatymą dėl Šaulių sąjungos stiprinimo, matome aiškią valią stiprinti Šaulių sąjungą, kad ji taptų visuomenės įsitraukimo į valstybės gynimą stuburą, ir premjerė labai remia Šaulių sąjungos stiprinimą, ir esame suderinę dėl šitos pataisos“, – BNS penktadienį sakė L. Kasčiūnas.

Jis pabrėžė, kad papildomi 3,6 mln. eurų bus skiriami prie dabartinių projekte numatytų 7,238 mln. eurų.

„Noriu pabrėžti, kad tie 3,6 mln. eurų yra 50 proc. didinami valstybės asignavimai negu buvo suplanuota“, – pabrėžė L. Kasčiūnas.

Pasiūlymą kartu su NSGK vadovu teikia atstovai iš skirtingų frakcijų: konservatoriai, „valstiečiai“, Liberalų sąjūdžio ir Laisvės frakcijos atstovai, socialdemokratai, „darbiečiai“, iš viso per 20 Seimo narių.

Seimas lapkričio pradžioje priėmė įstatymą, kuriuo patvirtino atnaujintą Lietuvos šaulių sąjungos veiklos modelį, padidindamas jos indėlį valstybės gynybos struktūroje.

Šiuo metu Lietuvos šaulių sąjunga turi apie 13 tūkst. narių. Tikimasi, kad įsigaliojus pakeitimams ir padidinus finansavimą organizacija išaugs iki 50 tūkst. narių.

Kitų metų biudžetą Seimas planuoja priimti antradienį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją