„Dabar vyksta derinimas su kaimynais latviais ir estais, nes sąrašą suderina trys Baltijos valstybės ir pagal visus kriterijus Lenkija turėtų patekti į tą sąrašą, tikrai labai mažai abejonių, kad pateks, ir iš jos grįžus teks izoliuotis“, – penktadienį per spaudos konferenciją sakė A. Veryga.

Anot jo, taip pat su Latvija ir Estija deramasi, kad vykstantiems dirbti būtų taikomos išimtys.

„Yra tik numatytos išimtys, kadangi tai yra pasienio valstybė, į kurią atvyksta dirbti žmonės, tik reikia suderinti su latviais ir estais, kad tie, kurie dirba Lenkijoj, arba lenkams, kurie dirba Lietuvoje, izoliacija nebūtų taikoma. Ūkininkams tai aktualu, kas važiuoja derliaus nusiimti“, – teigė ministras.

Lenkija penktadienį turėtų būti įtraukta paveiktų šalių sąrašą, iš kurios grįžus privaloma dviejų savaičių izoliacija.

Naujausiais Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, šioje šalyje sergamumo rodiklis per paskutines 14 dienų siekia 20,1 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Iš Lenkijos į Lietuvą atvykti užsieniečiams nebūtų galima tuo atveju, jei kaimyninėje šalyje pastarųjų dviejų savaičių sergamumas koronavirusu viršytų 25 atvejus 100 tūkstančių gyventojų.

Jei sergamumas didesnis nei 16, užsieniečiams atvykti leidžiama, tačiau jie, kaip ir grįžtantys lietuviai, privalo dvi savaites izoliuotis.