Jis teigia negalintis pasakyti, kiek dalyvių į oficialų minėjimą bei į po jo vyksiantį protestą vyksta iš „kitų organizacijų“.

„Žmonės važiuoja į valstybinį minėjimą. Važiuoja atskiros organizacijos, aš žinau, kad iš mano organizacijos važiuoja apie 300 žmonių, o kitos manęs nedomina“, – BNS sakė R. Grinevičius.

Po Laisvės gynėjų dienos minėjimo šalia parlamento, Nepriklausomybės aikštėje, šie žmonės, pasak organizacijos vadovo, pasislinks per kelias dešimtis metrų arčiau Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos.

Čia vyksta ilgalaikis protestas „prieš privalomą testavimą darbuotojų lėšomis, galimybių pasą“, taip pat protestuotojai reikalauja atstatydinti Vyriausybę.

„Mes atvažiuojame į Sausio 13-osios minėjimą, o paskui, pasibaigus minėjimui, prie palapinės, kur vyksta ilgalaikė protesto akcija ir mums išduotas leidimas, gal ten susirinks žmonės“, – teigė Lietuvos šeimų sąjūdžio pirmininkas.

Jo teigimu, daugiausia žmonių atvyksta iš Marijampolės ir Klaipėdos.

Policija prieš renginį prie Seimo ėmėsi iki šiol tokiuose renginiuose nematytų saugumo priemonių – dalis parlamento aptverta tvoromis, aplink ribojamas eismas, taip pat žadama tikrinti atvykstančius autobusus bei prie parlamento susirinkusius žmones.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla trečiadienį teigė, kad tokių priemonių imtasi, nes į minėjimą ketina atvykti ne tik įprastiniai tokių renginių dalyviai, bet ir protesto grupių atstovai.

Ketvirtadienį prieš vidurdienį policijos atstovas Ramūnas Matonis BNS sakė žmonės pamažu renkasi prie Seimo, tačiau situacija yra rami.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)