„Manau, kad neišvys, manau, kad nėra tokio sutarimo, o šis klausimas labai jautrus ir, man atrodo, kad Lietuva turi žengti dar daug žingsnių gerinant visos visuomenės gyvenimą, o tada jau bus galima šnekėti ir apie rentas“, - „Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis.

Politikas pabrėžė, kad kol kas Lietuvos ekonominė padėtis neleidžia svarstyti rentų klausimo, kurį kelia daugiau postų ir įtakos valdančiojoje daugumoje reikalaujantys „socialdarbiečiai“.

„Šiandien šis klausimas yra nesavalaikis, ir padėtis, kuri yra valstybėje, neleidžia tokių klausimų svarstyti", - apibendrino R. Karbauskis.

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda yra pareiškęs, kad, jei įstatymas dėl rentų parlamentarams Seime būtų priimtas, jis, be abejo, jį vetuotų.

Reaguodamas į G. Nausėdos išsakytą poziciją, „socialdarbiečių“ lyderis Gediminas Kirkilas sakė, kad jo vadovaujama jėga nuo savo įstatymo idėjos vien dėl to, kad G. Nausėda pareiškė skepsį, neatsitrauks.

„Socialdarbiečių“ inicijuotomis įstatymo pataisomis siūloma, kad vieną kadenciją Seime dirbusiam Seimo nariui būtų mokama 30 procentų atlyginimo siekianti renta, dvi Seimo kadencijas – 40 proc., o tris ir daugiau – 50 proc.