Politikas teigia esąs susirūpinęs Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcijos Seime narių psichinės sveikatos būkle.

„Daugelis pastarojo meto Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovų pareiškimų ir veiksmų turi akivaizdžių klinikinių paranojos, persekiojimo manijos ir šizofrenijos požymių“, - teigia pats nevienareikšmiai dėl savo elgesio aplinkinių vertinamas P. Gražulis.
Opozicinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijai priklausantis Seimo narys Petras Gražulis antradienį Seimo teisės aktų registre įregistravo rezoliucijos „Dėl veiksmingos pagalbos Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijai suteikimo“ projektą.

Juo politikas kviečia „kviečia Seimo Priklausomybių prevencijos komisiją, Seimo Sveikatos reikalų, Teisės ir teisėtvarkos, Socialinių reikalų ir darbo komitetus ir Lietuvos Respublikos Vyriausybę prisidėti prie Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos problemų sprendimo“.

Siūlo gydyti stacionare

Kaip konkrečius pagalbos veiksmus konservatoriams, „tvarkietis“ Petras Gražulis nurodo Seimo Prilausomybių prevencijos komisijai „organizuoti nemokamos psichologinės ir/ar psichiatrinės pagalbos teikimą, o esant reikalui, - stacionarų gydymą“.

Priklausomybių prevencijos komisijai vadovauja „valstiečių“ atstovė Seime Laimutė Matkevičienė. Komisijai taip pat priklauso sveikatos apsaugos ministras „valstietis“ Aurelijus Veryga.

Rezoliucijos autorius Gražulis sako, kad tokį konservatorių elgesį galimai sąlygoja tai, jog „partijos (TS – LKD – aut. past.) vadovybėje neliko nei disidentų, nei rezistentų, o tik kolaborantai“.

Anot Seimo nario, „visų valstybinių institucijų pareiga padėti (konservatorių frakcijos nariams – aut. past.)“, todėl, anot P. Gražulio, tam turi būti skirtos ir lėšos iš valstybės biudžeto – esą, tiek Seimo konservatorių elgesio ištyrimui, tiek, prireikus,ir jų gydymui.

Gabrielius Landsbergis: Gražuliui – dėmesio stoka

Seimo konservatorių frakcijos seniūnas ir TS – LKD partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigia, kad toks parlamentaro elgesys – kerštas už praėjusios savaitės konservatorių frakcijos kreipimąsi dėl P. Gražulio automobilio „Lexus“ įsigijimo aplinkybių.

“Čia man jau panašu į desperatišką dėmesio siekį. Petras Gražulis, nuo tada, kai de facto prisijungė prie valdančiųjų, nebeturi kaip atkreipti dėmesį į save. O dabar, po kreipimosi į prokuratūrą dėl jo automobilio įsigijimo aplinkybių, manosi tokią progą radęs”, - DELFI antradienio vakarą sakė G. Landsbergis.

Morkunaitė – Mikulėnienė: mūsų klausimai kaitina jam kraują

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko pavaduotoja, Seimo narė Radvilė Morkūnaitė – Mikulėnienė teigia nesureikšminantis tokios Gražulio iniciatyvos.

„Tačiau akivaizdu, kad Seimo narys karščiuojasi. Matyt dėl to, kad uždavėme klausimus teisėsaugai - ar automobilį, kuriou ponas Gražulis naudojasi, pirko jis pats, o gal ją nupirko Rusijos kompanija „Rosneft“, - DELFI sakė R. Morkūnaitė – Mikulėnienė.

Praėjusį penktadienį konservatorė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė konservatorių frakcijos Seime vardu kreipėsi į Generalinį prokurorą Evaldą Pašilį, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką Vytautą Baką ir Seimo etikos ir procedūrų komisijos pirmininkę Ritą Tamašunienę dėl Seimo nario Petro Gražulio automobilio nuomos ir įsigijimo bei ryšių su juridiniais asmenimis.

Tai politikė padarė po to, kai žiniasklaidoje pasirodė informacija, jog frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ narys P. Gražulis iš Seimo parlamentinei veiklai skirtų lėšų 2015-ais ir 2016-ais metais nuomojosi automobilį „Lexus GS450H“, o 2017-ųjų metų gegužės 26-ą dieną tą patį automobilį įsigijo iš UAB „Nordic Via“.

Prašo ištirti galimas sąsajas su Rusija

Seimo konservatorių frakcija Generalinį prokurorą prašo ištirti, ar P. Gražulis nepažeidė Lietuvos Respublikos teisės aktų, nuomodamas ir įsigydamas automobilį bei kokie ryšiai jį sieja su bendrovėmis „Judex“ bei „Nordic Via“, kompanijos „Rosneft“ atstove Lietuvoje.

Parlamentarė R. Morkūnaitė – Mikulėnienė savo kreipimesi į Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininką prašo papildyti komiteto vykdomą tyrimą „Dėl asmenų, verslo subjektų ir kitų interesų grupių galimo neteisėto poveikio valstybės institucijoms priimant sprendimus ir galimos neteisėtos įtakos politiniams procesams“, ištiriant ir nustatant, kas sieja Seimo narį P. Gražulį su UAB „Judex“, UAB „Nordic Via“ ir Rusijos koncernu „Rosneft“.

Taip pat išsiaiškinti, ar šie ryšiai nėra keliantys grėsmę valstybės interesams, ir ar šių ryšių pagrindu nedaromas neteisėtas poveikis Seimo nariui arba per jį kurioms nors valstybės institucijoms.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos prašoma išsiaiškinti, ar P. Gražulis nepažeidė parlamentaro etikos, nedeklaruodamas automobilio įsigijimo sandorio įstatymų nustatyta tvarka ir terminais.