„Čia man – kaip Dievo ženklas, tikras stebuklas“, – sakė politikas, praėjusį savaitgalį dalyvavęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąskrydyje Palangoje.

Jis čia pasiliko ilgiau – viešėjo pas partijos Palangos skyriaus pirmininką Justiną Masalską.

Labiausiai ponas Petras išgyvena, kad dėl jo skandalo į jo verpetą buvo įtraukti ir keturi jo vaikai, kurie, anot jo, „maldauja“ jo daugiau nieko apie vaikelį ir nuotykį su palangiške nekalbėti. „Visa kita man sutvarkys mano advokatė: ji aiškiai mato, kad, viešinant šią informacija, yra pažeista naujoji Europos Sąjungos asmens duomenų apsaugos direktyva“, – sakė P. Gražulis.

–Ar galiu dar jums užduoti kelis klausimus jūsų mažojo vaikelio Palangoje tema?

–Aš tai galiu kalbėti, nieko nebijau, bet mano vaikai, dukros verkia ir manęs prašyte prašo šia tema daugiau nieko nekomentuoti. Va, ir šiandien man jau keli žurnalistai skambino (kalbėjomės pirmadienį, birželio 25 d.), vis nori komentarų. Man advokatė – kaip čia jos vardas, o Jėzau, užmiršau? – pasakė panašiai: „Dabar, Petrai, patylėk. O paskui aš viską sutvarkysiu. Pagal naująjį Europos reglamentą, privataus žmogaus gyvenimas neliečiamas“. Ji įsitikinusi, kad teismas priims sprendimą – pabrėžiu, vardan tos mažos mergaitės – draudžiantį ir man, ir tai moteriai (mergaitės mamai, – aut.) ką nors daugiau kalbėti.

–Kodėl, beje, po partijos sąskrydžio Palangoje ilgiau pasilikote?

– Žinote, Justinas (Masalskas) – mano geras draugas, o aš šiandien (pirmadienį) turiu reikalų Gargžduose, tai tuoj į juos važiuosiu. Ten biurą turiu, esu jį išnuomojęs.

– Po vaikelio skandalo partija metams suspendavo jūsų narystę partijoje. Ar jaučiatės įskaudintas?

–Ta mergaitė – tik pretekstas. Mes išsiaiškinome, kad Remigijus Žemaitaitis (partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas) klastojo balsus per balsavimą dėl mano narystės. Dėl to rašysiu pareiškimą partijos Drausmės komisijai, Seimo Etikos ir procedūrų komisijai ir galbūt net prokuratūrai. Už mano pašalinimą balsavo 7, prieš buvo 6, o 3 susilaikė. Jis (Žemaitaitis) priskaičiavo ne (partijos) valdybos narių balsus, turiu omeny Petro Imbraso ir Vytauto Kamblevičiaus.

Daug dabar yra prieš mane nusiteikusių, bet, mano įsitikinimu, asmeninio gyvenimo negalime maišyti su politiniu gyvenimu. Jei ta mergina mane, seną žmogų (Petrui Gražuliui – 59 metai,–aut.) taip negražiai prigavo – sakė ne vieną kartą, kad ji nevaisinga, vis nepastojo, tai tegul būna tai ant jos sąžinės.Kad ji nevaisinga pagimdė nuo manęs, yra stebuklas. Nu, aišku, nesu jaunas „pacanas“, galėjau ir aš pasisaugoti, netikėti, ką ji kalba.

Na, ką dabar veiksi. Praėjo trys savaitės ir ji man pūkšt: „Laukiuosi nuo tavęs“. Aš buvau šoke. Nors aš turiu didelę storą „skūrą“. Kas man gali būti dar blogiau? Jūs man pasakykite, prašau...

–Na, blogiausiu atveju, gali baigtis Petro Gražulio era Seime ir politikoje.

– Oi, dėl to mažiausiai jaudinuosi. Jei ne Paksas (Rolandas Paksas – partijos TT įkūrėjas ir ilgametis pirmininkas, paliko pirmininko kėdę prieš dvejus metus, – aut.), tai ir dabar nebūčiau Seime. Man baisu, kai R. Žemaitaitis taip iškoliojo žmones, kuriuos aš pritraukiau į mūsų frakciją Seime. Turiu omeny lenktynininką Stasį Brundzą, buvusį redaktorių Valdą Vasiliauską ir visiems žinomą Povilą Gylį. Po tokio išpuolio atsisakiau būti frakcijos seniūnu. Man postai jau nerūpi. Tik R. Pakso prašymu, sutikau eiti į šį Seimą. Jūs man pasakykite, koks čia džiaugsmas būti Seimo nariu? Dabar Seimo narys – kaip tuščia vieta. Taip sumenkintos šios pareigybės. Jau ministras šiais laikais nieko nereiškia. Gi matote, ar ne?

–Ar save matote ne politikoje?

– Žinoma, kad matau. Va, nebūčiau Seime, atostogaučiau pas Justiną (Masalską), abu bendrautumėme, aš vaiką supčiau, prižiūrėčiau (juokiasi).

–Ar aplankėte, o gal aplankysitę Birutę, kuri pagimdė vaikelį?

– Aš Palangoje pasidariau DNR (testas tėvystei nustatyti) ir dabar lauksiu atsakymo. Dabar aš sakau, kad 99 procentais esu tikras, kad tas vaikelis mano, nes mes su Birute turėjome intymią sueitį. Bet geriausiai viską pasakys tyrimas. Justinas man pavydi vaikelio, bet dabar jis savo gimtadienio baliais užsiėmęs (juokiasi). Aš vis į Trumpą (JAV prezidentą) žiūriu: turi jis, rupūžiukas, jauną žmoną, ir dar meilužę „ant šono“. Ir, žiūrėkite, kaip žmonės jį palaiko.
Ir pažiūrėkite, kas mane užsipuolė labiausiai? Ogi Agnė Bilotaitė (konservatorė Seimo narė, auginanti mažą vaiką). O ar ji santuokoje gyvena? Po to paviešinimo ypač daug palaikymo iš vyrų sulaukiau. Ir, žinote, jie man pasakė įdomių dalykų...

Pažiūrėkite, aplinkui – vien „piderai“ ir „lesbijankos“, o aš dirbu virš normos ir esu už Lietuvą ir mane smerkia. Man baisu!

Kaip sakiau, man Seimo ir dabar nereikia, aš galiu jį mesti, bet aš labai noriu palaikyti „valstiečius“. Jie priiminėja daug įstatymų – ir šnapso mažiau perkame, ką padarysi, bet „valstiečiai“ ėmė sulaužyti valstybės negerovių hidrą. Daro tai, ko mes nepadarėmė būdami valdžioje su tuo skystablaudžiu Butkevičiumi (Algirdas Butkevičius – premjeras 2012–2016 metais). Žiūrėkite, kaip gerai „valstiečiai“ dirba, gražu pasižiūrėti.

–Gal jungsitės prie „valstiečių“?

–Niekada nesakyk niekada, bet nemanau taip. Niekada valdžia nebūna gera.