Į Plungės teismą einantis Seimo narys P. Gražulis vylėsi gauti kalėdinę dovaną.

„Rašiau Kalėdų seneliui laišką ir teismui, kad neatimtų man vairuotojo pažymėjimo“, – kalbėjo P. Gražulis.

Parlamentaras teisme ginčijo jam skirtą bausmę dėl pavojingo ir chuliganiško vairavimo. Tuo P. Gražulis apkaltintas rugpjūčio viduryje, kai automagistralėje pateko į spūstį. Sako joje apie 40 min. stovėjęs, ir lenkti iš dešinės dėl kelio darbų stovinčias kamštyje mašinas sumanė, nes esą gamta šaukė. Tik ilgai skylės tvoroje nerado.

„Sustojau, žiūriu, kad tvora. Visos mašinos stovi. Tai, kaip aš atrodysiu? Feisbuke tai prifotkins mane, prifilmuos, bus blogiau negu tas vyras už nugaros, kuris buvo pasirodęs. Tai sakau, kad reikia važiuoti toliau, gal kokia skylė bus tvoroje, gal kokie varteliai bus. Ir čia policija pasirodė“, – pasakojo P. Gražulis.

Policija elgesį vadina nepagarba eismo dalyviams

Policija tuomet pareiškė, kad spūstyje laukiančiųjų nėra išskirtinių vairuotojų.

„Toks akivaizdus parodymas nepagarbos kitiems eismo dalyviams, kurie stovi kamštyje, kuris yra dėl kelio darbų. Apvažiavimas iš dešinės pusės yra nepagarba kitiems eismo dalyviams. Policija vertina tokius pažeidimus griežtai. Teko atsakomybė“, – komentavo Administracinių nusižengimų bylų nagrinėjimo skyriaus vadovas Gediminas Kalasūnas.

Policija už chuliganišką vairavimą politikui metams uždraudė sėsti prie vairo. Jis turėjo sumokėti ir 225 eurus, tai yra pusė galimos baudos. Bet politikas su bausme nesutiko. Apskundė teismui.

„Jeigu pasižiūrėtume, kas yra chuliganiškas vairavimas, tai visų pirma turi būti padaryta keletas eismo taisyklių pažeidimų, sukelta grėsmė turtui, žmogaus gyvybei. Nebuvo tos grėsmės“, – sakė advokato padėjėjas Kęstutis Skrebys.

Ginčija, kad elgesys chuliganiškas

Gynėjo nuomone, parlamentarui galėtų būti taikoma nuobauda tarkime už ištisinės linijos kirtimą.

„Bet chuliganiškų veiksmų iš tikrųjų nebuvo“, – dar kartą pakartojo K. Skrebys.

Chuliganu savęs nelaikantis politikas prašo išimties – neatimti teisių.

„Teisėja informavo, kad, pagal Aukščiausiojo Teismo praktiką, išimtis, tai yra švelnesnė nuobauda, gali būti taikoma tik išimtiniais atvejais. P. Gražulis kaip išimtį nurodė tai, kad jį prispaudė gamtiniai reikalai, jis yra žinomas žmogus, dėl to negalėjo gamtinių reikalų atlikti kitiems matant“, – sakė teismo pirmininko padėjėja Skaistė Sadonytė.

Jau keliskart teko minti teismų slenksčius

Ką nuspręs teismas, paaiškės kitąmet. O šiuos metus politikas vadina įdomiais. Jam net keliskart teko minti teismų slenksčius. Teisintis, ar kaip nufilmavo liudininkai, neskrieja automagistrale ne mažesiu nei 150 km/h greičiu.

Seimo narys gavo baudą ir už tai, kad dukrą vežiojo ne vaikiškoje kėdutėje.

„Aš blogai jaučiuosi, kai manęs nepersekioja, kažko trūksta. O, kai tokioje įtampoje, tai mane užveda, ir aš taip jaučiuosi geriau“, – sakė P. Gražulis.

Prieš keletą metų parlamentaras teikė pataisą, kad iš vairuotojų, kurie kerta ištisinę liniją, nebūtų atimta teisė vairuoti. P. Gražulis tai padarė netrukus po dukros kelių eismo pažeidimo, kai ji lenkdama kirto ištisinę liniją, ir neteko teisių.

Tuomet Specialiųjų tyrimų tarnyba Seimą įspėjo, kad, skubiai prašydamas priimti pataisą, P. Gražulis turi savo kėslų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)