Pats parlamentaras tvirtina esąs nekaltas, todėl tikisi, kad Seimas nepanaikins jo teisinės neliečiamybės.

„Jeigu jausčiausi kaltas, padaręs nusikaltimą, padėčiau mandatą ir išeičiau iš Seimo. Nesijaučiu kaltas, jaučiuosi persekiojamas, tegul sprendžia Seimas“, - penktadienį Eltai sakė P. Gražulis.
Politikas neigė prokuratūros įtarimus, kad jis esą veikė „Judex“ interesams.

„Visi dokumentai yra įrodyti, kad jokios naudos iš „Judex“ nė cento neturėjau. Yra sutartys, sąskaitos- faktūros, kad viskas už automobilio nuomą apmokėta iš Seimo nariui kanceliarinėms išlaidoms skiriamų lėšų pavedimu. Tokiu būdu nuomoti automobilį buvo galima iki šios Seimo kadencijos pradžios“, - sako P. Gražulis.

Parlamentaras tikisi, kad Seimas sudarys specialią komisiją, kuri ištirs situaciją ir neleis naikinti jo imuniteto.

„Seimas sudarys komisiją, ji gilinsis į prokurorų pateiktus dokumentus. Kadangi esu nekaltas, tikiuosi, kad Seimo komisija objektyviai ištirs ir neleis mano imunitetą naikinti“, - sakė P. Gražulis.

Kaip ELTA jau skelbė, generalinis prokuroras Evaldas Pašilis kreipėsi į Seimą, prašydamas leisti patraukti parlamentarą Petrą Gražulį baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Toks sprendimas priimtas įvertinus duomenis, surinktus ikiteisminiame tyrime dėl piktnaudžiavimo, apgaulingos apskaitos tvarkymo, prekybos poveikiu, dokumento suklastojimo ir papirkimo. Šį tyrimą kontroliuoja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas, atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdyba.

Šiuo metu pareigūnų turimi duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad Seimo narys P. Gražulis nuo 2015 m. gegužės iki 2017 m. vasario, veikdamas vienos uždarosios bendrovės interesais ir siekdamas turtinės naudos, galimai piktnaudžiavo Seimo nario tarnybine padėtimi, dėl ko valstybė patyrė didelę žalą.

Duoti parodymus kaip specialusis liudytojas Seimo narys P. Gražulis atsisakė.

Konstitucijoje ir Seimo statute yra įtvirtinta nuostata, kad be Seimo sutikimo Seimo narys negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo į Seimą gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.