Politikas spaudos konferencijoje kalbėjo, kad ilgai trukęs jo sekimas, dabar tapo įžūliu ir fiziniu.

„Dėl mano veiklos yra iškeltos jau 4 baudžiamosios bylos, bet Seimas nei karto neleido mano teisinio imuniteto panaikinti. (…) Gavau iš STT pranešimo, kad elektroninėmis priemonėmis mano persekiojimas yra nutrauktas, bet viskas vyko atvirkščiai. Faktiškai telefonu nebuvo galima kalbėtis, girdėdavosi aidai, telefonas greitai išsikraudavo. (…) Dar prasidėjo įžūlus fizinis sekimas“, – spaudos konferencijoje kalbėjo P. Gražulis.

P. Gražulis Seime emocingai pasakojo apie sausio 6 dieną įvykusį susidūrimą su jį, kaip manoma, sekusiais asmenimis.

„Šių metų sausio 6 dieną nuo pat ryto aš specialiai pasikeičiau automobiliais su vienu pažįstamu žmogumi, norėjau pažiūrėti, seks mane, ar ne. Deja, nuo pat ryto jis buvo sekamas, net pasakojo kaimynai, kad užlipę ant kelių aukštų pastato filmuodavo tą mano automobilį“, – kalbėjo parlamentaras.

Sausio 6 dieną, nusprendęs atsikeisti automobiliais su draugu, jie sutarė vietą ir praėjus vos kelioms minutėms, į tą pačią vietą atvyko ir automobilis, kuris sekė P. Gražulio automobilį.

„Atėjo vakaras, sutarėme susitikti ir pasikeisti automobiliais prie mano dukros buto. Sustojom, tas automobilis privažiavo prie mano dukros buto, nuvažiavo kelkraštyje. Aš privažiavau prie jų, kad jie negalėtų pabėgti, pastačiau savo automobilį, staigiai atidariau automobilio duris ir paklausiau, kas jie tokie. Jie bandė jėga uždaryti automobilio duris, aš neleidau, reikalavau prisistatyti. Vairuotojas mane pradėjo spardyti kojomis ir bandė išlupti duris iš mano rankų. Aš nepasidaviau, kviečiau policiją, pradžioje galvojau, kad gal seka automobilį, kad jį vėliau galėtų pavogti“, – pasakojo parlamentaras.

Jis teigė, kad automobilyje sėdėjo trys asmenys: du vyrai ir moteris, buvo apsirengę civiliais drabužiais. Paprašęs jį persekiojusių asmenų palaukti policijos pareigūnų, asmenys, anot P. Gražulio, puolė bėgti.

„Deja, kai pradėjau kviesti policiją jie ypatingai įžūliai pradėjo elgtis, pradėjo važiuoti kelkraščiu, pradėjo bėgti. Aš bandžiau juos stabdyti ir reikalavau, kad lauktų policijos. Jie paspaudė gazą, važiavo kelkraščiu, man kažkokiu aštriu daiktu per rankas, truputį sužalojo pirštą. Kada jie pradėjo gazuoti, kritau ant asfalto, kelnes suplėšė ir pabėgo“, – pasakojo P. Gražulis.

Seimo narys spaudos konferencijoje kalbėjo, kad atvažiavus policijai paaiškėjo, kad tokio automobilio, kurio registracijos numerius pareigūnams pateikė parlamentaras, tiesiog nėra.

„Man policijos pareigūnai pasakė, kad tokio automobilio su tokiais numeriais Lietuvoje nėra“, – kalbėjo parlamentaras.

„Kas aš esu? Osama Bin Ladenas? Ką esu padaręs?“ – spaudos konferencijoje emocingai klausė P. Gražulis.

STT sako, kad nėra susijusi

DELFI susisiekus su STT, tarnybos Komunikacijos skyriaus viršininkė Renata Keblienė pranešė, kad STT nėra susijusi su šia situacija.

Dėl tikrovės neatitinkančios informacijos skleidimo STT planuoja kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

„Kauno policijoje atliekamas informacijos patikslinimas pagal Seimo nario pareiškimą. Kol kas jokie tyrimai nepradėti“, – trečiadienį BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.