M. Mackevičius paaiškino, kad parlamentaro elgesys yra visiškai nepriimtas ir įžeidžiantis.

„Man labai gaila tų, kuriems sunku homofobiją išgyventi. Kai kurie neužsigrūdina nuo to ir iki šiol labai skaudžiai išgyvena matydami visus šiuos dalykus. Apskritai noriu, kad būtų padėtas taškas homofobijai ne tik Seime, bet ir visuomenėje.

Homofobijai – galas. Tad turime padėti tašką visų pirma Seime. Tai turi būti standartas – visiškai nėra vietos nei menkiausiai homofobijai, o Seime tai kažkaip praslysta iki maksimumo: jie ir narkomanai, ir pedofilai, ir žudikai, ir visokie kitokie. Norėčiau, kad to nebebūtų“, – teigė pašnekovas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į žemus standartus Seime, kuriame parlamentaras gali nepagarbiai išplūsti žmones, keiktis ir rėkauti.

„Aš stebiuosi ir tuo, kaip tokio žemo lygio kultūra yra Seime“, – komentavo M. Mackevičius.

Jo žiniomis, dėl P. Gražulio elgesio organizuojamas kreipimasis ir į parlamento Etikos ir procedūrų komisiją.

Publikavus tekstą, su Delfi susisiekė kitas jaunuolis ir patvirtino, kad jau pateikė skundą policijai, nes, nors ir nepriklauso LGBT bendruomenei, ją labai palaiko.

Išplūdo atvykusiuosius palaikyti Civilinės sąjungos projekto

Seimas ketvirtadienį po pateikimo ėmėsi dviejų alternatyviai teikiamų projektų, kuriais siekiama reguliuoti kartu gyvenančių nesusituokusių asmenų santykius. Seimo Regionų frakcijos atstovas Petras Gražulis po balsavimo rezultatų apsižodžiavo su į Seimą balsavimo atvykusiais stebėti LGBT bendruomenės atstovais.

„Ir su avimis, ir lavonais, su vaikais, su vyrais. Paskaitykit Šventąjį Raštą, čia iškrypimas“, – taip P. Gražulis kreipėsi į vieną LGBT bendruomenės atstovą.

Pastarasis atsakė, kad Seimo narys nusikalba.

„Iš kur tu atsiradai“, – vėl į LGBT bendruomenės atstovą kreipėsi P. Gražulis.

Vaikinas į klausimą atsakė klausimu – „o iš kur jūs atsiradote?“.

„Mes visada buvom. Jūs tik dabar pamatėte, kad jų YRA“, – tikino vaikinas, atvykęs stebėti Seimo balsavimo.

„Jūs esate išsigimęs. Vyras sukūrė vyrą ir moterį“, – toliau tikino P. Gražulis.

„Jūs ten lovoje darykite, ką jūs darote, bet neikit ant stogų ir nešaukite“, – karščiavosi politikas.

Jam LGBT bendruomenės atstovas atsakė, jog turi tokią pačią teisę gyventi šioje šalyje.

„Jūs nesate už mus aukščiau“, – tikino jis.

„Tai narkomanai irgi paprašys, alkoholikai. Narkomanija, alkoholizmas yra blogis, pederastija yra blogis, homoseksualizmas yra blogis“, – toliau aiškino parlamentaras.

„Dauguma iš mūsų turi jaustis nesaugiai“

Vėliau vaikinas, Seimo koridoriuje bendravęs su P. Gražuliu, žiniasklaidai teigė, jog kalbėti apie šį konfliktą sunku.

„Mane stebina, kad Seime vis dar turime tokių nežmoniškų, Lietuvos piliečių negerbiančių žmonių. Pradėkime nuo to, kad mes visi esame valstybė, visi esame Lietuvos piliečiai. Man labai keista, kad mes vis dar nesame priskiriami prie jų, dauguma iš mūsų turi emigruoti, dauguma iš mūsų turi jaustis nesaugiai, gėdytis savęs.

Aš ir pats pažįstu labai daug homoseksualių žmonių, kurie nepilnai atsiskleidę, nes jie gėdijasi, bijo. Bijo prisipažinti savo tėvams, visuomenės reakcijos bijo. Jų yra labai daug“, – kalbėjo jis.

„Atrodo, juk tai elementarūs dalykai – žmogaus teisės, bet iš jų daro visišką politiką“, – sakė M. Mackevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)