Vilniaus Katedros aikštėje stovinti gražuolė konkurentes iš kaimyninių šalių rinkimuose paliko toli atsilikusias – ji surinko 72 proc. visų savo nuomonę išsakiusių balsų.

DELFI skaitytojų sprendimu, antrąją vietą užėmę dusyk kritusi Talino Kalėdų eglė, kuri sulaukė 3 017 balsų, trečia liko Rygos puošmena – 1 224 balsų.

Lietuvos Kalėdų eglė pirmavo ir pagal komentarų skaičių. Lietuviškame DELFI prie balsavimo buvo palikta daugiau kaip 1 tūkst. komentarų, Latvijos ir Estijos DELFI – mažiausiai keliskart mažiau.

Skaitytojai iš Lietuvos rinkimuose pasigedo Kauno Kalėdų eglės, kuri kitame DELFI konkurse laimėjo gražiausios lietuviškos eglės rinkimus.

„Vilnius su Kauno egle konkuruoti negali, tai sugalvojo konkursą lygintis su Ryga ir Talinu, o balsuos lietuviai...“, – savo komentare rašė vienas skaitytojas iš Lietuvos.

Kita vertus, buvo tokių, kuriems dirbtinė lietuviška eglė nepatiko. „Konkursas turėtų vadintis, kuri nuotrauka gražesnė, ne eglutė. Negi Vilniaus plastmasinis monstras gražesnis už Talino ar Rygos gyvą eglutę??? Jūs ką, chipsų apsiėdėt?“ – rašė kitas skaitytojas.

„Balsavau už Vilnių, bet Talino aikštė labai graži, ten tokia kalėdiška atmosfera...“, – estus pagyrė komentatorius.

Vieni latviškame DELFI savo nuomonę palikę skaitytojai tvirtino, kad pačios gražiausios Daugpilio, Liepojos, Ventspilio eglės, kiti tvirtino, kad gražiausia žaliaskarė stovi Maskvoje.

„2011 m. pati prabangiausia ir gražiausia eglė Baltijos šalyse yra Daugpilyje. Sostinėse eglės yra paliegusios ir mažos. Apie tai miestų svečiai, užsieniečiai. Vietiniai Daugpilio gyventojai stebisi, kad gali būti toks gražus gamtos stebuklas“, – rašė Viktoras.

Skaitytojas iš Estijos Vogel stebėjosi: „Atrodo, kad tik lietuviai turi mygtuką „balsuoti“, nes tik taip galima paaiškinti balsavimą už kūgio formos eglę“.

„Balsuok už lietuvišką, DELFI“, – ragino kitas skaitytojas iš Estijos. „Talino pati simpatiškiausia. Nesuprantu, kodėl tiek balsų už Vilniaus eglę“, – savo nuomonę išsakė skaitytoja iš Estijos Lea.

Kalėdų eglė Rygoje
Kalėdų eglė Taline