Šiuo metu visiškas transliacijų draudimas galioja kanalui „RTR Planeta“.

„Visos išvados yra surinktos dėl kito Rusijos kanalo, vykdome visas procedūras, kad galėtumėme priimti sprendimą galbūt dėl kito Rusijos kanalo stabdymo ribotam laikui“, - per spaudos konferenciją trečiadienį informavo LRTK pirmininkas Edmundas Vaitekūnas.

Jis teigė nenorintis įvardyti, kuris tai kanalas, nes anksčiau nurodžius konkrečias programas, kurioms gresia apribojimai, „kilo didelis šurmulys iš Rusijos“. Vis dėlto jis nepaneigė prieš kelis mėnesius LRTK pateiktos informacijos, kad komisija yra pradėjusi procedūras dėl „NTV Mir Lithuania“ (dabar - „NTV Mir Lietuva“).

„Neatsakymas irgi yra atsakymas“, - BNS tvirtino E.Vaitekūnas, paklaustas, ar procedūros pradėtos dėl minėto kanalo.

Anot jo, sprendimas galės būti priimtas po birželio 20 dienos.

„Yra įstatyme numatyta - „jei nepavyksta susitarti per penkiolika dienų“. Ką turime susitarti ir kaip tos konsultacijos turi vykti, niekur nepažymėta. Bet mes išsiuntinėjome, parašėme, kad lauksime penkiolika dienų. Birželio 20 dieną baigiasi tas terminas“, - sakė LRTK vadovas.

LRTK balandžio 8-ąją trims mėnesiams visiškai uždraudė Lietuvoje retransliuoti visą rusiško kanalo „RTR Planeta“ programą. Anot komisijos, televizija savo laidose kurstė karą ir neapykantą bei pakartotinai pažeidė Visuomenės informavimo įstatymą.

LRTK kovą kreipėsi į „NTV Mir Lithuania“ programos gamintoją, kuris registruotas Jungtinėje Karalystėje, kad kanale antrą kartą per 12 mėnesių paskleista informacija, kuria kurstoma neapykanta. Tą patvirtino, kaip teigia komisija, kompetetingos institucijos. Komisija dėl pažeidimo taip pat informavo „NTV Mir Lithuania“ licenciją išdavusią reguliuojančią instituciją bei Europos Komisiją. Pakartotinis pažeidimas užfiksuotas vasario 15 dieną transliuotoje laidoje „Norkino sąrašas“.

Laikini, trijų mėnesių transliacijų apribojimai ne ES parengtoms „NTV Mir Lithuania“ programoms dėl pažeidimų buvo pritaikyti pernai. Šiemet analogiškos sankcijos pritaikytos daliai „Ren TV Baltic“, užpernai - daliai Pirmojo Baltijos kanalo transliacijų.

Šiuo metu Lietuvoje draudžiama transliuoti visą „RTR Planeta“ programą - apribojimai turėtų baigtis liepos viduryje.