Kel­mės ra­jo­no Vi­jur­kų glo­bos na­muo­se apie pus­šim­tį li­tų sie­kian­tys ki­šen­pi­ni­giai ski­ria­mi vai­kams nuo 14 iki 18 me­tų am­žiaus, ta­čiau so­cia­li­nės ap­sau­gos ir dar­bo mi­nist­ro įsa­ky­mu pa­tvir­tin­ta, kad ki­šen­pi­ni­gius pri­va­lo­ma mo­kė­ti glo­bo­ti­niams nuo 7 me­tų. Taip esą vai­kai ska­ti­na­mi ir mo­ko­mi nau­do­tis pi­ni­gais. Ma­no­ma, kad to­kiu bū­du for­muo­ja­ma vai­ko as­me­ny­bė ir ska­ti­na­mas jo sa­va­ran­kiš­ku­mas. Ki­šen­pi­ni­giai bus per­ve­da­mi į są­skai­tas, ku­rias tu­rės kiek­vie­nas vai­kas. Spren­di­mo pro­jek­tui įgy­ven­din­ti pa­pil­do­mų lė­šų ne­rei­kės, nes bus nau­do­ja­mos lė­šos iš jau nu­ma­ty­tų asig­na­vi­mų įstai­goms.

Vai­kų glo­bos na­mų auk­lė­ti­niams ki­šen­pi­ni­giai pra­dė­ti duo­ti nuo 2009-ųjų po maž­daug de­šim­ties me­tų per­trau­kos.

Prieš po­rą me­tų glo­bo­ti­niams ski­ria­mais ki­šen­pi­ni­giais be­si­do­mė­ju­si Vai­ko tei­sių ir ap­sau­gos tar­ny­ba nu­sta­tė, kad šiuos pi­ni­gus vai­kai daž­niau­siai iš­lei­džia smul­kiems pir­ki­niams, kai ku­rie tau­po stam­bes­niems, ta­čiau pa­si­tai­ko at­ve­jų, kad dėl ne­pa­kan­ka­mo aiš­ki­na­mo­jo dar­bo, są­mo­nin­gu­mo ug­dy­mo ir prie­žiū­ros vai­kai gau­tus pi­ni­gus pa­nau­do­ja ža­lin­giems da­ly­kams – ci­ga­re­tėms, al­ko­ho­liui.