Savo kaltės jis nepripažįsta. Direktorius buvo sulaikytas 48 valandas, atlikta pirminė apklausa.

Kaltę neigia

„Aš nebėgau iš įvykio vietos“, – tenurodė jis, trečiadienį išvydęs žurnalistus, tačiau į kitus jų klausimus neatsakinėjo.

Gimnazijos direktorius pasirašė pasižadėjimą neišvykti, o kaip kardomoji priemonė jam buvo paskirtas vairuotojo pažymėjimo paėmimas. Taip pat A. Tymukui paskirta ir registracija policijos komisariate.

Jam pareikšti įtarimai dėl sukeltos avarijos, kurioje žuvo žmogus. Jis taip pat kaltinamas vairavęs automobilį neblaivus ir palikęs įvykio vietoje sužeistą žmogų, kurio gyvybei grėsė pavojus.

Ar A. Tymukui bus skirta teismo psichiatro ekspertizė, kol kas neaišku. Į šį klausimą planuojama atsakyti, kai bus surinkti visi įrodymai.

Gina garsus advokatas

Apie nelaimę nė žodžio nepasakė ir A. Tymuką ginantis žinomas advokatas Vytautas Kupcikevičius. Manoma, kad jis – vienas brangiausių Panevėžyje.

Šis advokatas yra gynęs Vito Matuzo žmoną Danutę Matuzienę korupcijos byloje. To paties advokato paslaugomis naudojosi ir piktnaudžiavimu tarnyba, dalyvavimu savivaldybėje veikusioje ir iš užsakymų siekiančių verslininkų pelniusioje nusikalstamoje grupuotėje įtariamas buvęs vicemeras „tvarkietis“ Kastytis Vainauskas.

Savo ruožtu Panevėžio apskrities Kelių policijos biuro Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo poskyrio viršininkas Einis Kudžma prasitarė, kad A. Tymukas nuoširdžiai bendradarbiauja su pareigūnais. Ir pasakoja tai, ką atsimena apie aptariamą kraupią dieną.

Policijos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą, o prokuratūra kontroliuoja tyrimo eigą.

Automobilis, kuriuo važiavo mokyklų vadovai, yra sulaikytas. Policijos pareigūnas E. Kudžma pasakojo, kad vyras neneigė, kad buvo neblaivus, tačiau jis negali pasakyti, ar direktorius tikrai padarė eismo įvykį.

Kliudė priešpriešine eismo juosta važiavęs automobilis

Kaip žinia, avarija įvyko pirmadienį kelyje Rokiškis-Čedasai, ties Maineivos k. Čia buvo kliudyti prie sugedusio automobilio „Renault Espace“ važiuojamoje kelio dalyje stovėję du asmenys. Jie nevilkėjo šviesą atspindinčių liemenių, tačiau automobilyje buvo įjungtas avarinis signalas.

45-erių moteris mirė, jos 22-ejų sūnus dėl nugaros ir dubens sužalojimų paguldytas į Rokiškio ligoninę.

Kaip paaiškėjo vėliau, jiedu buvo užkliudyti „Seat Alhambra“ automobilio – šis metėsi į priešpriešinę eismo juostą. Vairuotojas iš eismo įvykio vietos paspruko.

Direktorius miegojo prie apgadintos transporto priemonės

Apie baisią nelaimę pranešimas buvo gautas apie 17.45 val. Manoma, kad policijos pareigūnams apie tai pranešė pats sužalotas vaikinas.

Į įvykio vietą tuoj pat buvo išsiųstos gausios policijos pajėgos ir apie 19.20 val. Rokiškio r. prie Kamajų miestelio pareigūnai rado apgadintą automobilį.

Prie transporto priemonės vairo miegojo vyriškis (gimęs 1963 m.). Jis nuvežtas į ligoninę, kur asmeniui nustatytas 1,87 prom. girtumas. Paaiškėjo, kad tai – Rokiškio r. Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktorius A. Tymukas. Galiausiai jis buvo sulaikytas.

Automobilyje buvo ir dar vienas neblaivus direktorius

Pareigūnai taip pat išsiaiškino, kad kartu su juo važiavo ir vienos Rokiškio r. pagrindinės mokyklos direktorius. Rokiškio rajono mero Antano Vagonio teigimu, tai – Jūžintų Juozo Otto Širvydo pagrindinės mokyklos direktorius Eimutis Mališauskas. Jam taip pat nustatytas 1,87 promilės girtumas.

E. Mališauskui taip pat skirta kardomoji priemonė – pasižadėjimas neišvykti, pranešė BNS.

Antradienį ryte, 8 val., jis pats atėjo pas rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėją Aurimą Laužadį. Direktorius prisipažino „prisidirbęs“ – Suvainiškyje vartojo alkoholį ir mašinoje užmigo, todėl nieko neatsimena.

Jis dar dvejoja, ar pasitraukti iš užimamų pareigų.

Trise išgėrė butelį tekilos: priklauso medžiotojų klubui

Keliama versija, kad A. Tymukas, šiuo metu dėl ligos turintis nedarbingumo pažymėjimą, pirmadienį apie 16 val. susitiko su E. Mališausku Suvainiškyje, kur trise „išgėrė nepilną butelį tekilos“.

Direktorius ir jų pažįstamą ūkininką vienija tai, kad visi jie priklauso medžiotojų klubui. Be to, abu direktoriai savo mokyklose vesdavo kūno kultūros pamokas, domėjosi politika.

Prisidėti prie šio susitikimo buvo kviečiamas ir Pandėlio pradinei mokyklai vadovaujantis Valdis Vaičėnas, tačiau jis atvykti nesutiko. Vėliau V. Vaičėnas sulaukė mirusios moters vyro skambučio – šis prašė pagalbos sugedus automobiliui.

E. Mališaukas „Gimtasis Rokiškis“ žurnalistams tikino, kad po išgertuvių atsisėdo į automobilį ir „nieko neatsimena, jokio smūgio nejuto“. E. Mališauskas teigė, kad grįžęs namo dar vartojo alkoholio, o pamiegojęs išvedė pasivaikščioti šunį.

„Padariau labai didelę klaidą. Kalbu poterius, visų labai atsiprašau… Man labai negera. Suvainiškio bendruomenės pirmininkas yra mano draugas, aš esu dirbęs Suvainiškyje… – kalbėjo E. Mališauskas ir dievagojosi: – Mere, tikrai ne darbo metu.“

Visi vieni kitus pažinojo

A. Tymukas yra Rokiškio rajono mokyklų vadovų asociacijos vadovas. DELFI jau rašė, kad miestelio gyventojų jis vertinamas gana prieštaringai – vieni jį gerbia, giria ir didžiuojasi, kiti dalijasi įtarimais dėl pomėgio greičiui, pinigams.

Jo žmona dirba toje pačioje mokykloje. Ji – pradinių klasių mokytoja.

Neoficialiomis žiniomis, E. Mališauskas buvo įvardijamas kaip vienas svarbiausių kandidatų užimti Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos direktoriaus postą po a. a. Gedimino Matiekaus.

Iš E. Mališausko prieš dešimtmetį buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas. Spėjama, galbūt ir dėl girtumo.

Žuvusioji – vienos iš rajono bendruomenių pirmininko žmona.

Meras negali patikėti

A. Vagonis tikino, kad minimi direktoriai įtarimų dėl savo moralės anksčiau nekėlė.

„Nebuvo net ženklų tokių – elgesio, žemos moralės“, – BNS sakė rajono meras.

Jis neslėpė esantis šokiruotas žinios apie įvykį.

„Tarsi parodė, kas tu esi iš tikrųjų – gaila, kad tik per tokius įvykius. Aš manau, kad tie žmonės turi tokią žemą moralę... Užmušus žmogų nesustoti, pabėgti iš įvykio vietos, – kalbėjo Rokiškio rajono meras. – O jeigu jų būtų nepagavę, kas būtų? Būtų visi galvoję apie kokius nors chuliganus ir šie ponai būtų toliau ėję į darbą, ramiai ėję į darbą, mokę vaikus ir auginę jaunąją kartą...“

Pasak A. Vagonio, nors abiejų direktorių darbe buvo nustatyta šiokių tokių pažeidimų, tačiau jam nebuvo žinoma apie jų polinkį piktnaudžiauti alkoholiu ar panašias aplinkybes.