„Trečiadienį dieną buvo gautas pranešimas, kad ši moteris galimai girtauja. Dieną socialiniams darbuotojams nuvykus, informacija nepasitvirtino, girtavo aplinkiniai. Tačiau vakare socialinės tarnybos darbuotojos ir Tauragės probacijos darbuotoja surengė reidą. Vėl atvykus patikrinti besilaukiančios moters, kilo įtarimų, kad ji neblaivi, todėl buvo iškviesti policijos pareigūnai“, – DELFI pasakojo Tauragės apskrities vaiko teisių apsaugos vyriausioji specialistė Ieva Mockutė.

Tauragės apskr. VPK Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Greta Kęsminaitė DELFI informavo, kad girtumas buvo nustatytas ir moteriai, ir jos sugyventiniui.

„Paregūnai pranešimą gavo 17.41 valandą. Moteriai pareigūnai nustatė 2,54 prom. girtumą. Jos sugyventinis taip pat buvo neblaivus. Jam nustatytas 2,28 prom. girtumas“, – informavo G. Kęsminaitė.

Socialinės tarnybos darbuotojai neslepia, kad apie moters nėštumą sužinojo iš jos pačios mažiau, nei prieš mėnesį. Moteris apie tai pranešė kovo 28 dieną. Nuo tos dienos tarnybos darbuotojai užsukdavo patikrinti, ar moteris nėra linkusi į asocialų gyvenimą.

„Gyveno kukliai, bet tvarkingai. Kai nuvykdavo tarnybos darbuotojai, nė karto nebuvo girtaujama. Kad jos aplinkoje būtų narkotikus vartojančių žmonių, informacijos taip pat neturėjome“, – DELFI sakė viena tarnybos darbuotoja.

Socialinės tarnybos darbuotojai sako vos nustačius girtumą besilaukiančiai moteriai, iškart pranešė medikams.