Komisija praėjusią savaitę nurodė kontrolierei tyrimą atlikti iš naujo, nes pirmą kartą jis esą atliktas neišsamiai, BNS antradienį nurodė jos atstovai.

Lygių galimybių gynėjai laikosi savo ir žada kreiptis į teismą.

Administracinių ginčų komisija šį klausimą nagrinėjo sulaukusi bibliotekos skundo – ji nesutiko su lygių galimybių kontrolierės išvada, kad studentei į namus knygos neišdavusi įstaiga ją diskriminavo. Lygių galimybių kontrolierė savo ruožtu kritikavo tvarką, kad biblioteka neišduoda dalies knygų suaugusiems asmenims.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos Teisės skyriaus vyresnioji patarėja Audronė Daukšaitė-Timpė sako, kad tarnyba tikisi teisme įrodyti, kad bibliotekos taisyklės – diskriminacinės.

„Administracinių ginčų komisija nagrinėjo procedūrinio pobūdžio dalykus ir būtent dėl jų pasiūlė Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai pakartotinai išnagrinėti skundą, teigdama, kad buvo netirtas konkretaus asmens atvejis (...). Mes planuojame Administracinių ginčų komisijos sprendimą skųsti Vilniaus apygardos administraciniams teismui, nes manome, kad kontrolierės sprendimas yra pagrįstas“, – sakė A. Daukšaitė-Timpė.

Skundą kontrolierei pateikusi studentė teigė, jog jai į namus neleista pasiimti Oskaro Wilde'o knygos, o bibliotekos darbuotojos paaiškino, kad ši knyga priklauso Vaikų ir jaunimo literatūros departamentui ir išduodama tik vaikams ir moksleiviams. Studentei buvo pasiūlyta knygą skaityti pačioje bibliotekoje.