Laidos svečias „Žinių radijo“ eteryje teigė, kad šiuolaikiniai tėvai yra kitokie, todėl jam ne visada pasiseka įtikinti juos klystant. Gimnazijos vadovas teigė, kad tėvai lepina vaikus ir daug ką už juos padaro.

„Man ne visada pasiseka įtikinti tėvus, kad jie klysta, kad ne taip reikėtų daryti, – kalbėjo M. Jakobas. – Pastebiu, kad paskutiniu metu tėvai daugiau rūpinasi vaikų malonumais.“

M. Jakobas teigia, kad tėvams kartoja, kad „malonumą reikia užsidirbti“. „Tam, kad vaiką išvežtų atostogauti, tarkime, prie Karibų jūros, reikia užsidirbti. Jei neužsidirba – to negalima daryti. Bet taip buvo mano laikais, – kalbėjo M. Jakobas. – Kažką turėjai padaryti ir už tai būdavo atitinkamas atlygis.“

Vis dėlto, M. Jakobas pabrėžė, kad negalima visų veiksmų taip skirstyti.

Miša Jakobas
Man ne visada pasiseka įtikinti tėvus, kad jie klysta, kad ne taip reikėtų daryti. Pastebiu, kad paskutiniu metu tėvai daugiau rūpinasi vaikų malonumais.

„Bet, mano nuomone, šiandien jaunoji karta yra lepinama tėvų. Truputį auga tinginių karta, nes daug už vaikus padaro tėvai“, – kalbėjo gimnazijos direktorius.

Jis svarstė, kad tėvai taip galbūt stengiasi kompensuoti vaikams skiriamo dėmesio trūkumą. „Gal laiko trūkumas, nes mes visi labai skubame kažko kuo daugiau nuveikti. Arba tai dėmesio stoka: geriau aš, greičiau bus, bus atlikta. Štai šioje vietoje matau, kad tėveliai daro klaidų“, – teigė M. Jakobas.

Ir nors žydų gimnazijos Vilniuje direktorius M. Jakobas kalbėjo, kad "auga tinginių karta", tačiau jo vadovaujamos gimnazijos pasiekimai iš tiesų yra aukšti. Gimnazija dažnai patenka į geriausiųjų dešimtuką.

Miša Jakobas
Mano nuomone, šiandien jaunoji karta yra lepinama tėvų. Truputį auga tinginių karta, nes daug už tėvus padaro tėvai.

„Nėra paprasta pas mus mokytis. Tai gana sudėtinga ir sunku“, – teigė M. Jakobas, kurio vadovaujamoje gimnazijoje mokosi daugiausia žydų tautybės mokiniai, tačiau priimami ir kiti.

Laidos vedėjas E. Jakilaitis svečio paklausė, ar jis susiduria su tokią tėvų pozicija, kad jie atveda savo vaiką į mokyklą ir teigia, kad išauklėti jį doru ir protingu piliečiu – ne kieno nors kito, o gimnazijos darbas? „Gal yra tėvų, kurie gali taip galvoti, bet nebūtų didelis procentas, – teigė gimnazijos direktorius. – Bet tai būtų didžiulė jų klaida. Vaikas yra šeimos atspindys. Patinka mums ar nepatinka tas teiginys, bet mes turime sutikti, kad mes aiškiai matome, bent aš suprantu, kas vyksta šeimoje, kodėl jo tokia prasta nuotaika ir ar ryte, kai vaikas išeina į mokyklą, mamytė jį išlydėjo į pamokas, ar jis valgė karštus pusryčius.“

M. Jakobas teigė, kad tėvai turi prisiimti visą atsakomybę už vaiko ugdymą ir auginimą. „Miegoti yra skanu, aš suprantu, mes visi esame pavargę. Deja, kol neišauginai savo vaiko, kol jis neįgijo išsilavinimo, kol jis nepasako: „Ačiū, tėveli ir mamyte, už tai, ką man davei, dabar aš jau eisiu pats tuo savarankišku keliu“. Aš taip suprantu gyvenimą. Nes taip dariau aš, mano draugai. Ir atrodo, kad nesuklydo“, – laidoje „Kompleksiniai pietūs“ kalbėjo M. Jakobas.