VSD vadovas trečiadienį Seime žurnalistams patvirtino, jog šiomis dienomis Generalinei prokuratūrai išsiųstas atitinkamas atsakymas.

"Įvertinom knygos turinį pagal savo kompetenciją, kiek priklausė pažiūrėti, ar neatskleistos VSD paslaptys. Įvertinus visą medžiagą mes neradom priežasčių, kad galėtumėm teigti, kad buvo atskleistos VSD paslaptys. Dėl kitų institucijų mes negalime spręsti, nes mes nebūtinai esame paslapčių subjektai, bet VSD paslapčių nebuvo atskleista", - sakė G.Grina.

VSD vadovas sakė pats knygos asmeniškai neskaitęs: "Pats asmeniškai neskaičiau, skaitė žmonės, kurie atsakingi už informacijos apsaugą".

Departamento vadovas sakė, kad atsakymas prokurorams išsiųstas antradienį ar trečiadienį.

Į VSD su prašymu įvertinti V.Adamkaus knygą, ar joje nebuvo atskleistos valstybės paslaptys, kreipėsi Generalinė prokuratūra. Be VSD išvados prokurorai sakė negalintis spręsti, ar pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo valstybės paslapties atskleidimo.

V. Adamkus knygoje "Paskutinė kadencija. Prezidento dienoraščiai" rašė, kad prieš šešerius metus jam įsikišus teismas pakeitė sprendimą neleisti klausytis diplomatais prisidengusių Baltarusijos šnipų telefono pokalbių. Kitoje knygos vietoje buvo atskleista, kad prieš trejus metus aukščiausi Lietuvos, Baltarusijos ir Lenkijos pareigūnai slapta sutarė dėl pasikeitimo sulaikytais saugumo darbuotojais.