„Jau visi girdėjote apie šios savaitės sprendimus, tad jų nekartosiu. Vakar pavakare įvyko ET Karantino grupės pasitarimas, kuriame buvo svarstomas medicininių kaukių dėvėjimo būtinumas.

Ypač šių kaukių efektyvumas – nauda dėvint jas lauke, kai nėra aplink kitų asmenų arba šie atstumai yra pakankamai dideli (2 metrai ir daugiau). Kad geriau suprastume šį klausimą, tai į minimą posėdi be ET narių pakvietėm SAM, HI, LSMU Aplinkos ir darbo medicinos katedros atstovą ir visuomenėje dažnai kritiškai apie kaukių naudojimą pasisakantį mielą kolegą Rimą Jankūną“, – socialiniame tinkle rašo M. Stankūnas.

Pasak jo, diskusija vyko apie 2 val., tačiau didelių prieštaravimų nebuvo: suformuota bendra pozicija, kad pagerėjusi epidemiologinė situacija leidžia sumažinti dabartinius kaukių dėvėjimo reikalavimus.

„Manau, kad tik laiko klausimas, kada ši formuluotė įsigalios“, – pridūrė LSMU profesorius.

Anot jo, kaukės ir toliau turėtų būti privalomos visais atvejais, kai esame patalpose bei atvirose vietose, kai negalima išlaikyti bent 2 metrų atstumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (777)