Vilniaus apskrities policijos viršininkas Kęstutis Lančinskas teigia, kad pareigūnai intensyviai dirba tirdami sukčiavimo atvejį iš M. A. Pavilionienės.

„Šiuo klausimu intensyviai dirbame ir artimiausiu metu tikimės rezultatų“, – sakė jis.

Pasak K. Lančinsko, įtariamųjų kol kas nepavyko sulaikyti.

Policijos viršininkas nekomentavo duomenų, kad pareigūnams pavyko užblokuoti dalį iš M. A. Pavilionienės pasisavintų pinigų. „Tai jau ikiteisminio tyrimo duomenys“, – patikino jis.

DELFI žiniomis, nors M. A. Pavilionienė pagalbos į pareigūnus kreipėsi tik po paros, tačiau sukčiai tuo metu dar nebuvo spėję pasinaudoti visais jos pinigais – dalį jau iš politikės pervestų pinigų pavyko užblokuoti kito asmens sąskaitoje. Tiesa, suma nėra didelė – apie 2 tūkst. litų.

Telefoniniai sukčiai iš politikės pagrobė 21 tūkst. Lt.

M. A. Pavilionienė yra sakiusi, kad susidūrė su dviem sukčiais – į laidinį telefoną paskambinęs asmuo pasakė, kad ji turi kitą rytą ateiti pasikalbėti pas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Imuniteto ir kontrolės skyriaus viršininką Raimondą Kajėną. Parlamentarei buvo paaiškinta, kad sukčiai bando išplauti jos pinigus, todėl bijodama juos prarasti ji ir padiktavo savo elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis ir kodus. Kitą dieną atėjusi pas R. Kajėną sužinojo, kad jos niekas nekvietė ir neprašė pateikti banko kodų.

Pasak pareigūnų, sukčiavimo atvejų pavyktų išvengti, jeigu būtų sukurti teisės aktai, įtvirtinantys privalomą išankstinio mokėjimo SIM kortelių registraciją visose Europos Sąjungos (ES) valstybėse.

Kai kurios ES valstybės narės yra priėmusios taisykles, pagal kurias reikalaujama registruoti išankstinio mokėjimo SIM korteles – kitaip jos neveiks.