„Man norėjosi į Aplinkos ministeriją sugrąžinti gamtos mylėtojo veidą. Mūsų viešojo sektoriaus tarnautojai – jie privalo būti, bet reikia ir tikrų gamtininkų. Tai Mariaus užduotis, viena vertus, gamtą grąžinti į Aplinkos ministeriją, o antra vertus, jis medžioklės, žvejybos ir gyvosios gamtos saugojimo klausimais turės lemiamą žodį“, – LRT radijui sakė jis.

S. Gentvilas taip pat patvirtino, kad į viceministrų postus jis ketina skirti buvusio energetikos ministro Žygimanto Vaičiūno patarėją Gintarę Krušnienę, Trakų savivaldybės administracijai vadovaujantį liberalą Darių Kvedaravičių ir miškininką Daną Augutį. Apie visus šiuos planuojamus paskyrimus antradienio rytą skelbė ir portalas lrytas.lt.

„Taip, tai yra kandidatai, jie nėra formaliai dirbantys, bet tikiuosi, kad artimiausiu metu (pradės – ELTA)“, – teigė S. Gentvilas, pažymėdamas, kad būsimieji viceministrai jau kuris laikas su juo darbavosi ruošdami programą bei gaires Aplinkos ministerijos kuruojamai sričiai.

„Įdarbinimas darbo vietoje, darbo pradžia tėra kulminacija. Iki tol buvo ruošiama Vyriausybės programa, einama į diskusijas. Tai tie žmonės su manimi buvo beveik pusantro mėnesio“, – sakė jis.
S. Gentvilas dar neatskleidė, kas jo vadovaujamoje ministerijoje užims kanclerio vietą. Tačiau, politiko teigimu, į šias pareigas žmogus jau yra surastas.

„Yra numatytas profesionalus teisininkas, turintis institucinę atmintį tiek Vyriausybės kanceliarijoje, tiek kitose ministerijose“, – sakė liberalas.