„Tokio partijos sprendimo nėra. Valdybos nariai išsakė savo pozicijas. Formalaus partijos sprendimo nėra, ir to tikrai nereikia sureikšminti. Pirmajame ture buvo partijos nuostata palaikyti tiek G. Nausėdą, tiek Ingridą Šimonytę, ir mes labai džiaugiamės, kad jie abu ir pateko (...) Vyko Valdybos narių diskusija. Nutarėme padaryti Valdybos narių apklausą ir sužinoti pozicijas. Pagal narių apklausą, daugiau palaikymo susilaukė G. Nausėda“, – Eltai sakė G. Gentvilas.

Pasak liberalo, tai tik vieša, patariamoji Valdybos nuomonė, o partijos narys pats spręs, kurį kandidatą palaikyti. E. Gentvilas tikina, kad abu kandidatai tinka Liberalų sąjūdžio partijai.

„Nėra partijos sprendimo, tiesiog išsakyta daugumos nuomonė, kuria ir komunikavome. Tačiau yra partijoje žmonių, kurie už I. Šimonytę galvą guldo, tai puiku. Taip pat yra žmonių, kurie dirbo tiek G. Nausėdos štabe, tiek I. Šimonytės dar iki pirmojo turo rajoniniuose skyriuose.
Mes nepriešiname partijos narių, džiaugiamės tiek vienų aktyvumu ir veiksmais, tiek kitų. Bet tai tikrai nėra partijos vardu skelbiamas sprendimas. Mes nenorime supriešinti rinkėjų ir sakyti, kad vienas – blogas, kitas – geras kandidatas. Jie abu yra labai geri ir mums tinkami“, – sakė E. Gentvilas.

ELTA primena, kad pirmąjį rinkimų turą laimėjo I. Šimonytė, surinkusi 31,31 proc. balsų. Antrasis, nedaug nusileidęs laimėtojai, liko G. Nausėda su 30,94 proc. rinkėjų palaikymu. Antrasis prezidento rinkimų turas bei EP rinkimai vyks gegužės 26 d.