Jo teigimu, S. Skvernelis privalo reaguoti į prezidento išsakytą poziciją.

„Norėčiau, kad nebūtų tarpinstitucinio konflikto, kad S. Skvernelis ir prezidentas rastų sutarimą šituo subtiliu klausimu. Ne tai, kad S. Skvernelis stotų į valdančiąją daugumą ir aklai su (Ramūnu. – ELTA) Karbauskiu, tuo būdu paversdamas valdančiąją koaliciją ir prezidentą dviem konfrontuojančiom stovyklom“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė E. Gentvilas.

Jis sakė matantis, kad R. Karbauskis nori perimti galios centrą iš prezidento į savo rankas.

„Čia jie turi tokią galimybę“, – pažymėjo E. Gentvilas.

Jo teigimu, interpeliacija J. Narkevičiui yra galimas variantas, tačiau ji geriausiu atveju užtruktų iki gruodžio vidurio. Be to, politiko teigimu, mažai tikėtina, kad ji įvyktų.

„Galų gale mažai šansų laimėti“, – sakė E. Gentvilas.

Ketvirtadienį prezidento vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis pranešė, kad G. Nausėda reiškia nepasitikėjimą susisiekimo ministru ir ragina jį atsistatydinti.

Visuomenėje pasipiktinimo susilaukė J. Narkevičiaus sprendimas spalio pabaigoje atleisti „Lietuvos pašto“ valdybą, ažiotažas kilo ir po to, kai „15min.lt“ pasirodė informacija, jog komandiruotės Abu Dabyje metu ministras už vakarienę nemokėjo iš jo komandiruotei skirtų pinigų, bet pasinaudojo ministerijai pavaldžių įmonių lėšomis.

Praėjusią savaitę portalas „15min.lt“ taip pat paskelbė, kad J. Narkevičiui, kaip Seimo nariui skirtame bute Seimo viešbutyje gyvena jo dukra Karolina Narkevič.

Šią savaitę LRT radijas paskelbė turįs informacijos, kad, naudodamasis nemokamomis Seimo viešbučio paslaugomis, susisiekimo ministras su žmona užsiima ir butų nuoma sostinėje.

Galiausiai LNK laida KK2 gavo kelis pranešimus, kad Trakų rajone, Gilūšio ežere, ministras galimai vykdė neteisėtą žvejybą.