Savo kalboje jis sakė, kad situacija paaiškės, kai baigsis kandidatų sąrašų savivaldybių rinkimams registracija.

„Tie kurie labai norėjo, kad taip būtų, ir jau iš anksto šūkavo, kad liberalai išsibėgiojo po komitetus, pamatys, kad Liberalų sąjūdis iškėlė partijos kandidatų sąrašus 45-50 savivaldybių“, – sakė E. Gentvilas.

Pasak jo, jų apsisprendimas „duos aiškų signalą visuomenėje, kad Liberalų sąjūdis niekur neišsilakstė“. Taip, natūralu, yra praradimų, o jūs man pasakykite, ar nėra tų praradimų pas mūsų brolius, pusbrolius ir pusseseres konservatorius“, – sakė E. Gentvilas.

Jis vardijo Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų nesėkmių pavyzdžius, ir stebėjosi, kad apie tai nelabai daug rašoma

„Kažkodėl apie tai nelabai daug rašoma. Tėvynės sąjungos skyrius Lazdijų rajone sužlugo, meras išėjo, išsivedė 12 tarybos narių, gal skyrius ir yra, nenoriu sakyti.

Klaipėdos rajonas meras nuėjo į socialdemokratinę darbo partiją, buvęs Palucko socdemas, tik paskui jį pasiliko konservatorių grietinėlė, iš esmės suskaldžiusi konservatorių skyrių, bet nerašoma apie tai. Širvintose žlugo konservatoriai, ar kažkas panašaus, nekalbama, o štai apie mūsų problemėles baksnojama. Kartais mes ir patys pasibaksnojame“, – kalbėjo E. Gentvilas.

Pasak jo, tikroji situacija partijoje pasimatys, kai baigsis kandidatų į savivaldos rinkimus sąrašų kėlimas.

„Mano manymu ji yra sudėtinga, tačiau ji neveda į jokią katastrofą, o veda į rinkimų kampaniją, kurios metu mes parodysime, kad mes esame ta liberali alternatyva kitokiems antidemokratiniams valdymo metodams“, – sakė E. Gentvilas.

Šeštadienį Kaune posėdžiaujanti Liberalų sąjūdžio taryba kalba apie savivaldos ir Europos Parlamento rinkimus.