„Nesulaukęs viešo paneigimo, būsiu priverstas reikalauti paneigimo teismo keliu, kadangi R. Karbauskio viešai mesti nepagrįsti kaltinimai, negali būti laikomi sąžininga, etiška, sąmoningai nenuslepiančia ir neiškraipančia faktų ir duomenų šio asmens nuomone“,- pareiškė E. Gentvilas.

Kaip primena ELTA, R. Karbauskis pažėrė priekaištų E. Gentvilui pranešime spaudai kalbėdamas apie ketinimus surengti neeilinę Seimo sesiją, kuri būtų skirta aplinkosaugos problemoms spręsti.

E. Gentvilas melu pavadino tokius R. Karbauskio žodžius: "...liberalas Eugenijus Gentvilas galimai siekia paslėpti Klaipėdos jūrų uosto gilinimo metu iškasto dumblo "atsikratymo" istoriją už kurią atsakinga įmonė, kuri turi sąsajų su TS-LKD nariais. Konservatorių politikui Jonui Dumašiui priklausanti UAB „Hidrostatyba" (...) buvo atsakinga už darbų Klaipėdos uoste įgyvendinimą, kai jam vadovavo Liberalų sąjūdžio narys ir buvęs uosto direktorius Eugenijus Gentvilas. Kaip yra teigiama, bendrovė uosto dumblą suvertė ant marių pakrantės - netoli Kiaulių nugaros, kur šis dumblas, visuomenininkų teigimu, yra iki šiol, galimai skleisdamas gyvsidabrį į marias. (...) Matyt, konservatoriai su liberalais siekia, kad tarša būtų daroma ir toliau, nes iš to galimai turi pelno jų dosnūs rėmėjai".

„Vadovaudamasis Civiliniu kodeksu ir Visuomenės informavimo įstatymu, reikalauju, kad R. Karbauskis iki š.m. sausio 22 d. per ELTA paneigtų šiuos melagingus ir viešai paskleistus teiginius“,- sako E. Gentvilas.
Neigdamas R. Karbauskio žodžius jis nurodo kelis faktus. Pasak E. Gentvilo, jam dirbant Uosto generaliniu direktoriumi, UAB „Hidrostatyba" nevykdė jokių uosto dugno valymo darbų.

„Dumblo valymo iš Malkų įlankos dugno ir šio dumblo sandėliavimo marių pakrantėje prieš Kiaulės nugaros salą konkursą laimėjo Latvijos įmonė BGS. Su ja 2011 06 27 pasirašiau sutartį už 22 mln. litų. Remiantis šia sutartimi, įmonė BGS parengė dumblo valymo ir sandėliavimo techninį projektą, kurį oficialūs ekspertai, tarp jų ir aplinkosaugininkai, suderino 2012 m. rugsėjį. Dumblo siurbimo ir sandėliavimo Užteršto grunto aikštelėje darbai prasidėjo 2013 m. Tuo metu aš jau buvau Seimo narys, o uostui jau vadovavo A. Vaitkus, šiuo metu Klaipėdos miesto Tarybos narys nuo R. Karbauskio partijos - LVŽS. Vykdant dumblo valymo ir sandėliavimo darbus A. Vaitkus LRT laidoje 2014 10 15 teigė: "Šią medžiagą, kuri yra ištraukta iš akvatorijos dugno, galima naudoti kaip statybinę medžiagą. Ją galima maišyti su cementiniais priedais ir daryti kietą pagrindą ir iš to pagrindo formuoti teritorijos paviršių", - taip į R. Karbauskio kaltinimus sureagavo E. Gentvilas.