„Tikrai nedalyvausiu ir prašiau, kad manęs nekeltų, labai aiškiai visiems pasakiau ir tikrai nedalyvausiu. Nesu iškeltas. Manau savo darbą padariau. Atėmus iš mūsų partijos pinigus, pareiškus įtarimus, praradus įtakingus liberalus, pagrįstai nepagrįstai juos patraukus į teismą, atsiradus saugumo departamento pažymai, kurioje aš iki šiol manau, kad yra melagingai interpretuojami daugelis dalykų (...) Tai įsivaizduokite, kokia situacija buvo partijoje. Galų gale baigėsi taip, kad išlikome ir išgyvenome. Grąžinome 680 tūkstančių eurų skolų, o su likučiais dalyvavome Savivaldos rinkimuose, užėmėme 4 vietą partijų tarpe, EP rinkimuose – 5 vietą. Todėl, manau, kad darbą aš esu padaręs ir tikrai turi ateiti kiti žmonės“, – Eltai teigė E. Gentvilas.

Liberalų sąjūdžio lyderis teigia, kad iš partijos tikrai nežada trauktis bei žada ir toliau joje aktyviai veikti.

„Aš tikrai niekur nesitraukiu ir nebėgu nuo partijos. Tikrai padėsiu bet kuriam pirmininkui“, – teigė jis.

Paklaustas, ką tuomet palaikys pirmininko rinkimuose, E. Gentvilas teigė, kad reikėtų sulaukti visų kandidatūrų, bet šiandien pasirinktų V. Čmilytę-Nielsen.

„Man kaip ir daugelių kolegų taikinyje vis dėlto yra V. Čmilytė-Nielsen. Aš, manau, kad tai yra politikė su didžiulė perspektyva. Per trumpą laiką Seime parodžiusi savo sugebėjimus arti partinio gyvenimo epicentro. Ji yra viena iš mano penkių pavaduotojų partijoje. Konsultuojamės nuolatos. Su didžiausiomis viltimis žiūriu į ją“, – teigė jis.

Pati V. Čmilytė-Nielsen pirmadienį pranešė, jog nusprendė dalyvauti Liberalų sąjūdžio pirmininko rinkimuose. Pasak V. Čmilytės-Nielsen, ji stengsis, kad pasitikėjimas partija ir toliau augtų.

„Nutariau kandidatuoti šį rudenį vyksiančiuose Liberalų sąjūdžio pirmininko rinkimuose, nes tikiu šios partijos ateitimi. Tikiu žmonėmis, kurie nepaisant visų išbandymų ir gundymų liko Liberalų sąjūdyje ar prisijungė prie jo per pastaruosius metus. Tikiu tuo, kad Lietuvos politikoje reikia atsakingos liberalios jėgos.

Matau Liberalų sąjūdį, kaip brandžią, tvirtą vertybinį pagrindą turinčią liberalų partiją, kuri jau daugiau nei dešimtmetį sulaukia rinkėjų pasitikėjimo. Esu pasirengusi dirbti tam, kad šis pasitikėjimas ir toliau augtų“, – feisbuko paskyroje teigia V. Čmilytė-Nielsen.

Pirmadienis yra paskutinė diena, kuomet partijos nariai gali teikti kandidatūras pirmininko rinkimams. Jie bus tvirtinami trečiadienį partijos tarybos posėdyje.