Partijos valdybos posėdis šiuo klausimu vyks lapkričio 7 dieną.

Per tarybos posėdį sakė, kad „iš esmės nepažįsta“ V. Komskio, su juo, kaip su meru, yra susitikęs tik keliuose renginiuose ir Seime, kai pas jį Pagėgių meras užėjo kartu su Jurbarko-Pagėgių apygardoje į Seimą išrinktu Ričardu Juška, kuris galimai per rinkimus kandidatuos į Jurbarko merus.

„Ponas Komskis pasakė, kad planuoja dalyvauti mero rinkimuose Pagėgiuose , pasidomėjau kokie jo santykiai su broliu? Žinau, kad jie susipykę. (…) Jis pasakė, kad blogi tie santykiai. (…) Tada sužinojau, kad ponas V. Komskis jau dveji metai yra išstojęs iš partijos „Tvarka ir teisingumas“, jis taip pat pasakė, kad jis ieškotų Liberalų sąjūdžio paramos“, – sakė E. Gentvilas.

Jo žiniomis, V. Komskis yra paprašęs priimti jį į Liberalų sąjūdžio Pagėgių skyrių. Dėl to esą spręs partijos valdyba.

Partijos pirmininkas sutiko, kad jo pavardė Lietuvos politinės padangės nepuošia.

„ O ką man daryti, jeigu Baltraitienės pavardė, kuri yra dar ir Gentvilaitė, taip pat nepuošia liberalų. Ji buvo atsidavusi V. Uspaskicho artimos aplinkos narė. Ką daryti, jeigu šeimoje tokie dalykai įvyksta? Aš galiu kalbėti apie savo santykius su Darbo partija. Aš nepajėgus kalbėti apie V. Komskio santykius su Tvarka ir teisingumu“, – sakė E. Gentvilas.

Jis teigė nežinąs, ar apie V. Komskį galima spręsti iš jo brolių veiksmų.

„Mes žinome problemą – vienas brolis nušovė šunį Ramzį , kitas brolis plaukdamas kateriu, mano prisiminimuose, užmušė jaunuolį, kuris plaukiojo upelyje, trečias brolis yra Kęstas Komskis. Ar visi keturi broliai telpa į tą gradaciją, aš nežinau“, – sakė E. Gentvilas.

DELFI primena, kad šunį Ramzį nušovė ir jaunuolį kateriu mirtinai sužalojo tas pats Arvydas Komskis.

Pagėgių meras susikirto su žurnaliste

Komskis paskutinį kartą į žiniasklaidos akiratį pateko po to, kai susiginčijo su žurnaliste Rita Miliūte dėl bandymo atleisti Pagėgių savivaldybės administracijos direktorę Dainorą Butvydienę iš Administracijos direktorės pareigų.

„Sprendimą priėmiau, nes nebegaliu toleruoti, kad Pagėgių vardas būtų menkinamas visos Lietuvos mastu. Turiu omenyje žurnalistės R. Miliūtės komentarus, apie Pagėgius. Šie komentarai skirti ne tik vietos gyventojams, bet ir politikams, ir, žinoma, pačiai Savivaldybės administracijai. Toks viešas pasityčiojimas žemina mus visus“, – rašoma tinklapyje „Šilo karčema“.

Meras piktinosi, kad iš administracijos direktorės nematęs jokių veiksmų siekiant „apginti Pagėgių vardą“ po to, kai R. Miliūtės komentarai iš žurnalistės socialinio tinklo pateko į regioninę spaudą.

Jis dėstė, kad administracijos direktorė užmiršo, kad atstovauja vykdomąją, o ne politinę (atstovaujamąją) Pagėgių savivaldybės instituciją.

„Artėja metų pabaiga, kaip merui man labai aktualu, kur bus pastatyta Pagėgių Kalėdų eglė, nejaugi vėl, kaip praėjusiais metais, gatvėje? Aktualu, kas ir kaip dėliosime 2019 metų biudžetą? Juk visi puikiai žinome, kieno interesus atstovauja Dainora Butvydienė. Todėl prašau Tarybos narius šįkart būti sąmoningais ir atsakingais, o lapkričio 6 d. Tarybos posėdžio metu pritarti mano siūlymui atleisti Dainorą Butvydienę iš Administracijos direktorės pareigų praradus politinį (asmeninį) pasitikėjimą“, – rašė V. Komskis.

Žurnalistė į mero straipsnį feisbuke sureagavo su ironija.

„Jau Seimo šitai Miliūtei nebeužtenka (šitai, iš LRT ir Laisvės televizijos, ne tai, kuri iš Seimo), eina į Pagėgius, kur tūlas Komskis taikiai šaudo į tarnybinius šunis. Mielieji mano pagėgiškiai. Pats meras kuo atviriausiai pasakoja, kur bus paleidžiami Jūsų pinigai – kovoti su Miliūte. Feisbuke (jaučiu, dar parašysiu apie mero rūpestį dėl Kalėdų eglės). Laikykitės ten, tikrai“, – rašė R. Miliūtė.