Įtarimus P. Gražuliui siekianti pateikti Generalinė prokuratūra rašte Seimui nurodo, kad jis piktnaudžiavo savo parlamentaro statusu, siekė neteisėtai paveikti Lietuvos ir Rusijos tarnautojus, pastariesiems skatino mokėti kyšius.

Generalinis prokuroras E. Pašilis prašo Seimo sutikimo patraukti buvusį „tvarkietį“ baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Seime išklausius E. Pašilio pranešimą, bus sudaroma komisija, ji vėliau siūlys Seimui nutarimo projektą, ar tenkinti generalinio prokuroro prašymą.

Tam, kad būtų panaikintas Seimo nario imunitetas, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

E. Pašilis nurodo, kad P. Gražulis pažeidė kelis Konstitucijos straipsnius, tarp jų nuostatą, kad Seimo narys negali gauti jokio kito atlyginimo, išskyrus atlygį už kūrybinę veiklą. Taip pat – Seimo statutą, draudžiantį naudoti parlamentaro mandatą ne pagal paskirtį, bei valstybės politikų elgesio kodeksą.

Teisėsaugos duomenimis, Seimo narys padėjo tvarkyti bendrovei „Judex“ problemas dėl kontroliuojančių tarnybų nustatytų pažeidimų, tuo pačiu siekė ir gavo turtinės naudos: kelerius metus neatlygintinai naudojosi „Judex“ prabangiu automobiliu „Lexus“, bendrovės kuro mokėjimo kortelėmis, pirktais lėktuvų bilietais. Taip pat Seimo narys yra prašęs ir gavęs pinigų iš „Judex“.

Mišrios Seimo narių grupės atstovas P. Gražulis sako, kad įtarimus jam siekiantys pateikti prokurorai remiasi melaginga informacija, jis savo kaltę neigia.

„Ten labai daug melo. Melas yra tai, kad aš padariau žalą ir neteisėtai naudojau automobiliui lėšas. Visos sutartys yra kanceliarijoje, kurias pasiėmė pati STT, tačiau prie bylos neprisegė, nes jiems neparanku. (....) Mano visi pavedimai bankiniai iki cento yra, visos sutartys yra“, – BNS praėjusį penktadienį teigė P. Gražulis.